Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Arıcılar hasada başladı

Arıcılar hasada başladı

İstanbul'un kuzey kırsalında 1500 arıcı, ayçiçeği balı hasadına başladı. Bu yılki hasat, bölgedeki arıcılığın büyüyen önemini gözler önüne seriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Arıcılar hasada başladı
KAYNAK: AA

İstanbul'un kırsal bölgelerinde arıcılık faaliyetleri hızla devam ediyor. Kent genelinde yıllık yaklaşık 3 ton bal ve çeşitli arı ürünleri üretilirken, arıcılar hasat sonrası püren ve çam balına yöneliyor. 51 yıldır arıcılıkla uğraşan ve İstanbul Arıcılar Birliği Başkanı olan Onur Çilenk, İstanbul'da 150 bin civarında koloni bulunduğunu ve 1500 kişinin arıcılıkla ilgilendiğini belirtti.

İstanbul, Arı Kolonileriyle Türkiye'de 9. Sırada

Onur Çilenk, İstanbul'un koloni varlığı bakımından Türkiye'de 9. sırada olduğunu ve şehirde yıllık 3 ton bal üretimiyle sektöre katkıda bulunduklarını ifade etti. Türkiye genelinde 8,5 milyon koloni ile dünyada ikinci sırada yer aldıklarını, Çin'in ise 13 milyon koloniyle önde olduğunu belirten Çilenk, bal ve arı ürünleri üretiminde biraz daha geri durumda olduklarını vurguladı.

Arıcılar hasada başladı

Türkiye'nin Bal Kalitesi Dünya Standartlarını Aşıyor

Çilenk, Türkiye'de üretilen balın kalitesinin dünya standartlarının üzerinde olduğunu belirtti. Türkiye'nin 3 bin 500 floraya sahip olduğunu, bu çeşitliliğin dünya genelinde eşi benzeri bulunmadığını kaydetti. Mevsimlere göre değişen üretim sürecinde, ayçiçeği balının hasadı tamamlandıktan sonra çam balı üretimine geçileceği bilgisini verdi.

Arıcılığın Zorlukları ve İstanbul'daki Arı Faaliyetleri

Zeynep Toksöz, Şile bölgesinde 2 yıldır arıcılık yaptığını ve başlangıçta arılardan korktuğunu ancak zamanla onlarla iç içe yaşamaya başladığını ifade etti. Toksöz, arıların güzel canlılar olduğunu ancak kovanların ağır olması nedeniyle zorluk yaşadıklarını belirtti.

Metropolde Arıcılık

İstanbul'da arıcılık faaliyetlerinin geniş bir alanı kapsadığını ve şehirde bulunan flora zenginliğinin arıcılığa katkı sağladığını belirten Çilenk, orman bölge müdürlüğünün sahaları açmasının önemine dikkat çekti. Arıcılığın metropolde devam edebilmesinin halkın arılara olan duyarlılığı sayesinde mümkün olduğunu ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1.5 Adana Hidromobil takımı şampiyon oldu

1.5 Adana Hidromobil takımı şampiyon oldu