Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Antalya Sürdürülebilir Büyümeyi Destekliyor!

Antalya Sürdürülebilir Büyümeyi Destekliyor!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeye ilişkin açıklamalarının iş dünyası adına çok önemli olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Sürdürülebilir Büyümeyi Destekliyor!
KAYNAK: ATSO/ Bülten

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeye ilişkin açıklamalarının iş dünyası adına çok önemli olduğunu belirtti. Bahar, bu açıklamanın iş dünyasına güven veren bir adım olduğunu ifade etti.

İhracat İç Piyasaya Alternatif Değil

Başkan Bahar, iç talepteki yavaşlamanın göstergesi olan PMI endeksi ve perakende satış verilerinin uzun süredir düşüşte olmasının en önemli daralma göstergesi olduğunu belirtti. Bahar, “İç pazarımızdaki zayıf büyüme nedeniyle ihracatın iç piyasaya bir alternatif olmadığını görüyoruz ve bunu uzun bir süredir dile getiriyoruz” dedi.

Yatırım ve İhracatı Destekleyen Politikalara İmza Atarız

Başkan Bahar, uygulamaya koyulan ekonomi politikasını ve normalleşme adımlarını desteklediklerini belirtti. Bahar, “Ekonomi yönetimi bu süreci şu ana kadar başarılı ve proaktif bir şekilde yönetti. Ancak hepimiz bu ülkenin sanayisiz büyüyemeyeceğini, böyle bir büyümenin sürdürülebilir ve istikrarlı bir büyüme olamayacağını biliyoruz. Bizim ülke olarak sanayi öncülüğünde büyümeye ihtiyacımız var” dedi.

KOBİ’leri Ayakta Tutan Ekonomi Politikasından Yanayız

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Sayın Hazine-Maliye Bakanımız yatırım ve ihracatı sonuna kadar destekleyeceklerini ifade ediyorlar. İç piyasaya üretim yapan firmalarımızın gözden kaçmaması gerekiyor. Hedef pazarımızdaki zayıf büyüme nedeniyle ihracat, iç piyasanın bir alternatifi olmayacak” dedi. Bahar, 2024’te Orta Vadeli Program’da belirtilen ihracat artışı hedefinin dolar bazında yüzde 4’ün altında olduğunu belirtti ve “Bu gösteriyor ki ihracat aşağı yukarı yerinde sayacak” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Trafik Denetimleri! Kurallara Uymayana Geçit Yok!

Antalya’da Trafik Denetimleri! Kurallara Uymayana Geçit Yok!