Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Antalya Halkevi'nden Su Zammı Açıklaması! Yüzde 446 Zamma Büyük Tepki

Antalya Halkevi'nden Su Zammı Açıklaması! Yüzde 446 Zamma Büyük Tepki

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Olağanüstü Genel Genel Kurulu'nda suya gelen yüzde 446’lık zamma tepkiler büyürken Antalya Halkevi yaptığı açıklamada, “Bu su fiyatlarıyla halkın tepkisini belediye binaları önünde kitlesel olarak görmeniz yakındır. Halkevleri olarak parasız nitelikli su hakkı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Halkevi'nden Su Zammı Açıklaması! Yüzde 446 Zamma Büyük Tepki
MUHABİR: Arda KIR

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Olağanüstü Genel Genel Kurulu'nda CHP’nin ve DP’nin oyları ile kabul edilen yüzde 446’lık zam ile 5 tona kadar ton başı 1.83 TL olan fiyat 10 TL’ye çıkarıldı. Konuyla ilgili Akdeniz Gerçek’e konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi personellerinden alınan bilgiye göre yarın zammın düşürülmesi ile ilgili yönetim toplanacak. Antalya Halkevi tarafından yapılan açıklamada, “Kentdaşımıza gelen temmuz ayı faturası üzerinden Antalya halkının nasıl fahiş bir fiyat artışına maruz kaldığını örnekledik. Bu yurttaşımız ağustos ayında % 83,52 zamlı olarak faturasını ödeyecektir. Hane büyüklükleri ve su tüketim oranları, Antalyalıların, hane büyüklüklerine göre çoğunlukla 300 ila 1000 TL arasında değişen miktarlarda su parası ödeyeceğini göstermektedir. Özellikle kentin en yoksulu ve kalabalık ailelerden oluşan Kepez ilçesi bu zamlardan en çok etkilenecek bölgedir. Yoksullar için indirimli su diye sunulan ve 1,83 TL’den 10 TL’ye çıkarılarak yüzde 446 zam yapılan ayda 5 m3 su harcaması ise yalnız yaşayan kişiler için belki mümkün olabilir. 2 milyon 700 bin nüfuslu Antalya’da sadece yalnız yaşayan 195 bin kişiyi ilgilendirmektedir” denildi.

ZAMMI BIRAK KAYIP KAÇAĞA BAK

Antalya Halkevleri su zammının geri alınması ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında, “Antalya şebeke suyunda merkez beş ilçede kayıp kaçak oranı yüzde 60’lar civarıdır. Elektrik fiyatlarındaki artışı bahane eden belediye yönetimi, elektrik motorlarıyla kuyulardan çıkarılan suyun yüzde 60’nı yani elektrik sarfiyatının yüzde 60’nı da tekrar kanalizasyona, toprağa, denize göndermektedir. Beş merkez ilçede günde 1000 arıza yaşanarak tarihi zirvelere ulaşılmıştır. ASAT teknik ekipleri artık bu sayı ile başa çıkamaz durumdadır. Patlayan borular günlerce tamir edilmeden yollara arazilere akmaktadır. Oysa bozuk ve yetersiz şebekeye yapılacak bir miktar yatırımla kayıp kaçak oranı yüzde 10 dahi düşürebilse bu yapılan zamla elde edilen gelirin fazlası sağlanacaktır. Yani belediye su şebekelerinin yenilenmesine yapmadığı yatırımın bedelini Antalya halkına ödetmektedir. Elektrik fiyatlarındaki artış bahanesine inanmıyoruz. Halka 20,47 TL’ye satılan 1 ton suyun kuyulardan çıkarılması için bir motorun harcayacağı elektrik miktarının hesaplanmasını ise kentimizin değerli elektrik teknisyenlerine havale ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Açıklamanın devamında, “Anlaşılan odur ki belediye yönetimi iktidarın belediyeleri sıkıştırma politikasını halkın üzerine atarak belediye bütçesini su gelirleri üzerinden finanse etmek istemektedir. Kötü yönetim, kötü planlama ve su üzerinden belediyeye gelir sağlama hedefi terk edilmelidir. Muhittin Böcek yönetiminin ilk 4 yılında zaten ülkenin en pahalı suyunu ödeyerek Antalyalı Menderes Türel’den kalan borçların ödenmesine epeyce katkı sağlamıştır. 2023 yılı başında iyileştirilen su fiyatlarının tekrar fahiş hale getirilmesi bu girişimin 2 seçimlik olduğunu düşündürmektedir. Bu ağır ekonomik kriz koşullarında halkın sırtına iktidar tarafından yıkılan yükün bir kısmının alınması temel hareket noktası olmalıdır. Belediye yönetimini uyarıyoruz. Bu su fiyatlarıyla halkın tepkisini belediye binaları önünde kitlesel olarak görmeniz yakındır. Halkevleri olarak parasız nitelikli su hakkı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Yorumlar
Y
Yurdum insanı 1 ay önce
CHP yönetimi, seçim bitti şaşırdık mı!!
BEĞENME
0
CEVAPLA
B
Biri* 1 ay önce
Şu zammını çekin lütfen
BEĞENME
0
CEVAPLA
Gazeteci Güneri Cıvaoğlu hastaneye kaldırıldı! Güneri Cıvaoğlu kimdir?

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu hastaneye kaldırıldı! Güneri Cıvaoğlu kimdir?