Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Altın fiyatları hafif yükselişle güne başladı

Altın fiyatları hafif yükselişle güne başladı

Gram altın 1887 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 3,110 lira, Cumhuriyet altını ise 12,690 liradan satılıyor. 7 Aralık 2023

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın fiyatları hafif yükselişle güne başladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Altının ons fiyatındaki yükseliş, gram altının da değer kazanmasına neden oldu. Gram altın dünü yüzde 0,39'luk artışla 1883 liradan tamamladı.

Bugün, gram altın sınırlı bir yükselişle güne başladı ve saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,2'lik bir değer kazancıyla 1887 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 3 bin 110 lira, cumhuriyet altını ise 12 bin 690 liradan alıcı buluyor.

Altının ons fiyatı ise hafta başındaki rekor seviyesinin ardından belirsizlikler nedeniyle yatay seyrediyor. Şu an itibarıyla ons fiyatı yüzde 0,1 primle 2 bin 30 dolardan alıcı buluyor.

Analizlere göre, ABD'deki iş gücü piyasasındaki belirsizlikler, dünya genelindeki ekonomik durum ve Fed'in para politikasındaki beklentiler, varlık fiyatlarında oynaklığı artırıyor.

Dün açıklanan ABD verilerine göre, özel sektör istihdamındaki artış beklentilerin altında kaldı. ADP özel sektör istihdamı verilerine göre, kasımda çalışanların yıllık ücret artışı yüzde 5,6 oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) iş gücü piyasasındaki soğuma sinyalleriyle şahin para politikasının sona erebileceği beklentileri güçleniyor. Analistler, gelecek yıl mart ayında faiz indirimine başlanabileceğini, ancak önümüzdeki iki toplantıda faizlerin sabit kalacağını öngörüyor.

Bugün, yurt içinde para ve banka istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise Avro bölgesinde 3. çeyrek GSYH, ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve toptan eşya stokları verileri önemli olacak.

Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2 bin 60 ve 2 bin 70 dolar seviyeleri direnç, 2 bin 20 ve 2 bin 10 dolar seviyeleri destek olarak belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hisseli tapu satışında çığır açan değişiklik

Hisseli tapu satışında çığır açan değişiklik