Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Videolar Ekonomi AKP'nin EYT çıkışlarına yanıt: Bütçeye yük EYT değil Saray!

AKP'nin EYT çıkışlarına yanıt: Bütçeye yük EYT değil Saray!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda yaptığı açıklamalar tartışma yarattı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, EYT çıkışına sert çıktı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Kamer Durdu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın ‘'EYT çıksın, bir sürü insan emekli olacak. Onların boşalttığı iş sahalarına gençler girecek' dedi. Oldu mu öyle bir şey? Kandırdılar mı gençleri? Kandırdılar" sözlerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bir kez daha bütçe açığının sebebi olarak EYT'yi gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağababa ise sert çıktı. 

SARAY'IN 1 AYLIK HARCAMASI İLE 143 BİN 840 EMEKLİNİN MAAŞI ÖDENİYOR 

İşte CHP'lİ Milletvekili Ağababa'nın açıklamaları: “EYT yük diyenler! Sarayın Ağustos ayında 1 aylık harcaması 1 milyar 798 milyon lira. Tamı tamına 143 bin 840 emeklinin maaşına denk! Bir yılda 1 milyon 726 bin emeklinin maaşını tek başına harcıyor. KGM’nin 4 yılda otoyollar için ödemeyi planladığı garanti tutarı 831,9 milyar TL! Bunlar yük değil emekli mi yük?”

“EYT BÜYÜK BİR FELAKETTİ”

Geçtiğimiz günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kocaeli’de düzenlediği ‘İnsan Hakları Eğitim Kampı’nda gençlerle sohbet eden Bilal Erdoğan, şunları söylemişti: "EYT’nin propagandasını yapanlar gençlere “EYT çıksın, bir sürü insan emekli olacak. Onların boşalttığı iş sahalarına gençler girecek” dedi. Oldu mu öyle bir şey? Kandırdılar mı gençleri? Kandırdılar. Gençler EYT’ye karşı bir kamuoyu oluşturmadı. Şu anda sosyal medyada atanamayanlarla ilgili şeyleri düşünün. “Gençler EYT karşı” diye bir hashtag gördünüz mü? Gençler bunu ıskaladı, gençler burada aldatıldı.

Ben de EYT’ye hak kazandım bu arada, karşı olmama rağmen. 42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti.

Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi. EYT kötüyse, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyebilen bir nesil olması lazım. O, 43 yaşındaki emekli ölene kadar o maaşı alacak. Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim."

‘‘Deprem ve EYT nedeniyle bütçe açığımız yüksek’’

Bütçe açığına ilişkin de görüşlerini paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bugün ‘‘Bütçe açığını kalıcı bir şekilde yüzde 3’ün altına çekmeyi hedefliyoruz. Deprem ve EYT nedeniyle bütçe açığımız geçen sene ve bu sene yüksek seyrediyor. Dezenflasyon sürecini desteklemek için bütçe açığının milli gelire oranını yüzde 3 civarına düşürmeyi hedefliyoruz. Sonraki yıllarda da yüzde 3’ün altına çekerek dezenflasyon sürecine destek vereceğiz’’ diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İrem Sak'ın Babası Kimdir? Kaç Yaşındaydı? Nereli?

İrem Sak'ın Babası Kimdir? Kaç Yaşındaydı? Nereli?