Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Adana karpuzunun tarlada kilogram fiyatı 7 liraya düştü

Adana karpuzunun tarlada kilogram fiyatı 7 liraya düştü

Adana'da karpuz fiyatları düşüş gösterdi. Tarlada kilogram fiyatı 7 liraya kadar geriledi, çiftçiler endişeli...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana karpuzunun tarlada kilogram fiyatı 7 liraya düştü
KAYNAK: İHA

Adana'da coğrafi işaret tescilli karpuzun tarlada kilogram fiyatı 7 liraya kadar düştü. Türkiye karpuz üretiminin yaklaşık yüzde 25'inin gerçekleştirildiği Adana'da tescilli ürünün hasadı devam ediyor. Kentte 105 bin dekarlık alana ekilen karpuzda bu yıl 700 bin ton ürün bekleniyor.

A W218384 02 Result

Fiyatlar Düşüş Gösterdi

İlk hasatta tarlada kilogram fiyatı 11-12 lira seviyelerinde olan karpuz, şu anda tüccara 8 liradan satılıyor. Adana karpuzu, iç piyasada olduğu gibi Avrupa ülkelerine ve Rusya'ya da ihraç ediliyor.

A W218384 07 Result

'Çiftçimizin Kazanmasını Bekliyoruz'

Hasat sırasında konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 'Mayıs ayının ilk haftasında karpuzun kilogram fiyatı 11-12 liradan piyasaya girdi. Ancak şuanda karpuz fiyatı 7 liraya kadar düştü. Eğer karpuz 7 liranın altına düşerse çiftçi ancak maliyetini kurtaracak. Biz çiftçimizin para kazanmasını bekliyoruz. Son 3 yıldır çiftçi karpuzdan umduğunu buldu' dedi.

A W218384 01 Result

Tüketim Artacak mı?

Havaların ısınmasıyla karpuz tüketiminin artacağını ve fiyatların yükseleceğini belirten Doğan, 'Ülkemizin 21 ilinde halen yağışlar devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte tüketim bollaşacak. Ovada da karpuz çıkınca fiyatların daha iyi olacağını bekliyoruz. Bu sene karpuz ekim alanı %25 arttı. Eğer fiyatlar böyle devam ederse gelecek sene ekim alanı daha da artacaktır' şeklinde konuştu.

A W218384 05 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İhracat mayıs ayında rekor kırdı

İhracat mayıs ayında rekor kırdı