Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Adana ihracatında büyük düşüş!

Adana ihracatında büyük düşüş!

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Haziran 2024 döneminde ihracatta yaşanan düşüşün sebeplerini ve sektörel dağılımı açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana ihracatında büyük düşüş!
KAYNAK: İHA

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana'nın Haziran 2024 ihracat verilerini değerlendirdi. Haziran ayında ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.5 azalarak 186.4 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Kurban Bayramı Tatilinin Etkisi

Başkan Kıvanç, bu düşüşte yaklaşık 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin önemli bir rol oynadığını belirtti. Kıvanç, 'Haziran 2024’te Adana’dan en fazla ihracat yapan sektör 36.4 milyon dolar ile Tekstil ve Hammaddeleri sektörü oldu. Bu sektörü 28.3 milyon dolar ile Kimyevi Maddeler ve Mamulleri ve 24.9 milyon dolar ile Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektörleri takip etti,' dedi.

İlk Yarıda İhracatta Artış Var Ama

Ocak-Haziran 2024 döneminde ise Adana'nın ihracatı yüzde 3.3 artışla 1 milyar 441 milyon dolara ulaştı. İlk altı ayda Tekstil ve Hammaddeleri sektörü 249 milyon dolar ile ilk sırada yer alırken, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri 239.2 milyon dolar, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ise 195.5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Adana’dan En Fazla İhracat Yapılan Ülkeler Nereleri?

Haziran 2024’te Adana’dan en fazla ihracat yapılan ülkeler sırasıyla 17.4 milyon dolar ile ABD, 16.2 milyon dolar ile Irak ve 13.2 milyon dolar ile İspanya oldu. Ocak-Haziran döneminde ise Irak 132.3 milyon dolar ile ilk sırada yer alırken, ABD 102.2 milyon dolar ve İspanya 94.1 milyon dolar ile takip etti.

İhracat Hedefleri Neler?

Başkan Kıvanç, Adana’nın ihracat payını artırma hedeflerine vurgu yaparak, 'Adana, 2024 yılı itibariyle giderek artan stratejik önemiyle öne çıkıyor. İhracattaki bu olumlu gelişmeler bizi memnun etse de, hedeflerimize ulaşmak için daha fazla çaba sarf etmemiz gerektiğinin farkındayız. Şehrimiz, yeni yatırım alanları ve genişleyen üretim kapasitesiyle Türkiye ekonomisinin gelişimine daha fazla katkı sağlayabilecek imkan ve olanaklara sahiptir. Gelecek dönemlerde ihracatımızın katlanarak artacağına olan inancımız tam. Adanalı sanayicilerimizin ülke ve bölge ekonomisine katkıları büyük önem taşıyor; onlara gerçekleştirdikleri başarılı ihracatlar için teşekkür ediyor, bu başarıların sürekli artarak devam etmesini diliyorum,' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YemekSepeti'nin Kurucusu Nevzat Aydın Kimdir?

YemekSepeti'nin Kurucusu Nevzat Aydın Kimdir?