Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi 2024 borsa değerlendirmesi: En fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

2024 borsa değerlendirmesi: En fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım raporunda vurgulanan önemli bir nokta, yabancı yatırımcıların öncelikle tahvillere, ardından ise hisse senetlerine yönelme eğiliminde olacağıdır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 borsa değerlendirmesi: En fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?
KAYNAK: Haber Merkezi

Yapı Kredi Yatırım, 2024 yılına ilişkin "Hassas Dengede Umutlu Bekleyiş" adlı hisse senedi strateji raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye'nin faiz hassasiyeti yüksek ekonomisi ve dış finansman ihtiyacı, 2024'te FED'in faiz indirimlerine başlaması durumunda en çok faydalanabilecek ülkeler arasında yer alabilir.

Raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) veriye dayalı duruşunun devam etmesiyle yabancı yatırımcının ilgisinin artabileceği vurgulanmış, yatırımcıların öncelikle tahvillere daha sonra ise hisse senetlerine yönelebileceği öngörülmüştür. Yüksek enflasyona karşı dirençli, faiz ortamında güçlü nakit akışına sahip, düşük borçluluk seviyeleriyle öne çıkan ve yabancı ilgisini çekebilecek potansiyele sahip hisselerin ilgisinin devam edeceği belirtilmiştir. Bu kapsamda, gıda perakendesi, havacılık, holdingler ve telekomünikasyon şirketlerinin en yüksek artış potansiyeline sahip sektörler olduğu ifade edilmiştir.

borsa-3

Rapor, altın ve diğer değerli metallerin, özellikle FED'in şahin duruşunun zirveye ulaştığı ve reel faiz oranlarının düşük seyrettiği bir dönemde güvenli liman olarak tercih edilebileceğini öne sürmüştür.

Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy, normalleşme sürecinin devam etmesi senaryosunda, yeni ekonomik politikalar ve ülke risk primindeki düzelmeyle birlikte yabancı yatırımcıların önce tahvillere daha sonra da hisse senetlerine yönelebileceğini belirtmiştir. Ayrıca, küresel büyümenin 2024'te 2023'e kıyasla yavaşlayabileceği öngörüsüne değinerek, gelişmekte olan piyasalardaki getiri potansiyelinin gelişmiş piyasalara göre daha olumlu olduğunu ifade etmiştir.

Arısoy, Yapı Kredi Yatırım olarak içeride artan faiz ortamında güçlü nakit akışına sahip, büyüklükleri ve likiditeleriyle yabancı ilgisini çekebilecek hisseleri önceliklendirdiklerini belirtmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kumluca Atatürk Stadyumu’nun Son Demler!

Kumluca Atatürk Stadyumu’nun Son Demler!