Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Eğitim YÖK'ten depremzedelere ek kontenjan kararı

YÖK'ten depremzedelere ek kontenjan kararı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremden etkilenen illerde yaşayan adaylar için kendi illerindeki üniversitelere yerleşme sürecinde yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılmasını kararlaştırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YÖK'ten depremzedelere ek kontenjan kararı

YÖK, depremden etkilenen bölgelerde ikamet eden adaylara özel bir düzenleme yaparak, genel kontenjanda herhangi bir azalmaya neden olmadan yüzde 25 ek depremzede kontenjanı oluşturma kararı aldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesindeki lise öğrencilerine devlet üniversitelerimizde yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Kendi aralarındaki puan ve tercih sırasına göre ayrılan kontenjana yerleşecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Bu kararla birlikte, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan ve üniversite eğitimine devam etmek isteyen adaylar, genel kontenjanlara ek olarak ayrılan yüzde 25'lik kontenjandan faydalanabilecekler. Böylelikle, depremzedelerin üniversiteye yerleşme sürecinde desteklenmesi ve eğitim haklarının korunması hedefleniyor.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSF mülteci kamplarının korkunç bilançosunu açıkladı

MSF mülteci kamplarının korkunç bilançosunu açıkladı