Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim YETKİLİLER DUYUN! 'BAHÇEMİZ İŞGAL EDİLDİ'

YETKİLİLER DUYUN! 'BAHÇEMİZ İŞGAL EDİLDİ'

Hentbolda Dünya 4.cülüğü ve 5.inciliğinin yanı sıra Türkiye çapında Ritmik Jimnastik ve Eskrim birinciliği, Erkek Futbol Takımı Dördüncülüğü olan ve açıldığından bu yana sayısız sportif başarılara imza atan Muratpaşa Lisesi’nin spor sahalarını işgal eden prefabrik anaokuluna tepkiler devam ediyor.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YETKİLİLER DUYUN! 'BAHÇEMİZ İŞGAL EDİLDİ'

Eğitimciler, veliler ve birçok mezun ile Eğitim Sen Antalya Şubesi, Muratpaşa Lisesi bahçesine gecekondu yöntemiyle yapılan anaokuluna karşı eylem yaptı. Öğrenciler de okul kapısının arkasından eyleme destek verdi.

Muratpaşa Anadolu Lisesi önünde yapılan eyleme Eğitim-Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Eğitim-Sen önceki dönem Şube Başkanı Kadir Öztürk, Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Yaşar Kökçe, önceki dönem Baro Başkanı Polat Balkan, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Kurucusu Ayla Yüksel, Muratpaşa Lisesi Okul Aile Birliği temsilcisi Serpay Yamaner, okulun eski müdürlerinden Mehmet Aydın ve çok sayıda eğitimci ve mezun katıldı. Muratpaşa Lisesi bahçesine yapılan inşaatın derhal durdurulmasını gerektiğini vurgulayan Muratpaşa Lisesi Okul Aile Birliği temsilcisi Serpay Yamaner yaptığı basın açıklamasında “Biz veliler, öğrenciler ve öğretmenlerimizle bir bütün halinde buradayız, yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Yapılmakta olan inşaat nedeniyle okulumuzun fiziki alanı küçülmüş, öğrencilerin dinlenme alanı ve spor faaliyetleri için kullandığı bahçe işgal edilmiştir. Bu inşaat okul içinde okul gibi bir sorun yaratmıştır, ayrıca yaş grupları farklı olan öğrencilerin bir arada olmaları bir risk taşımaktadır” dedi.

İHALEYİ KİM YAPTI?

Yapılan bu inşaatın hangi amaca hizmet ettiğini ve ihaleyi kimlerin yaptığı şeklindeki soruların cevaplanmasını isteyen Serpay Yamaner “Biz veliler olarak diyoruz ki; Okulumuzun birçok ihtiyacı ortada dururken bu yapılan inşaat hangi amaca hizmet edecektir? Okulun resim odası yokken, toplantı salonu yokken, laboratuvarın dersliğe dönüştürüldüğü yerde yapılan ana okulu inşaatı okulumuzun ve öğrencilerimizin görmezden gelindiğini ortaya koymaktadır. Bizler soruyoruz bu inşaatın yapılması için ihaleyi kimler yaptı? Okulun, velilerin görüşü alındı mı, inşaat yeri belirlenirken hangi amaç güdüldü? İnşaat nedeniyle mağdur edilen öğrencilerimizin ihtiyaçları nasıl giderilecek?” dedi.

DSC_0155

ALANLAR KEYFİ DARALTILIYOR

Olumlu bir adım atılıp inşaat durdurulmazsa mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Yamaner, “Okulun fiziksel alanının keyfi bir şekilde daraltılması, okulun genelinde ikinci plana itilme, önemsenmeme, görmezden gelinme gibi olumsuz duygular oluşturarak güven duygusunu zedelemiştir. Tarihinde birçok başarılara imza atmış olan Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesine yapılan bu yapının yerinden kaldırılmasını istiyoruz ve bu konuda olumlu adım atılıncaya kadar her yerde tepkimizi göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

DSC_0195

ÖĞRENCİ ALANLARI GASP EDİLDİ

Eyleme katılan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez “Biz Eğitim-Sen olarak anaokullarının yapılmasını, liselerin arttırılmasını talep eden bir sendikayız. Fakat bu okulların diğer okulların bahçesine yapılmasının pedagojik olarak doğru olmadığını ve burada eğitim öğretim faaliyeti içerisinde bulunan eğitim emekçilerinin ve öğretmenlerin haklarının gasp edilmesinin, öğrencilerin spor alanlarının sanat alanlarının bu şekilde yok edilmesinin eğitim açısından büyük sakıncaları olduğunu belirtmek istiyoruz. Buradan sesleniyoruz. Biz diyoruz ki; Anaokullarını yaygınlaştıralım, liseleri yaygınlaştıralım, sınıf mevcutlarını azaltalım ama okullarımızın alanlarına öğrencilerimizin spor alanlarına dokunmayalım. Eğitimi bir bütün kabul edelim. Sadece sınıflarda ders olarak görmeyelim. Dışarıda spor yapma laboratuvara gitme, sanatsal faaliyetlerde bulunma olarak değerlendirip komple bir eğitim alanının inşa edilmesini istiyoruz. Biz de okul aile birliğimiz gibi bu gecekondu okulun bir an önce kaldırılmasını ve alanın yeniden öğrencilere verilmesini istiyoruz” dedi.

BÜTÜN OKULLAR BAHÇELİ OLMALI

‘Anaokulu kapasitesi yüzde 100 olmalı’ diyen Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Yaşar Kökçe de “Bizim parti politikamızda anaokulu kapasitesi yüzde 100 olmalı. Bütün çocuklar anaokuluna gitmeli. Apartman şeklindeki okullara karşıyız. Bütün okullar bahçeli olmalı. Biz de parti olarak öğretmenlerimize öğrencilerimize destek olmak için buradayız. Bu yanlıştan dönülmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

1. SAYFA -1

GENÇLERİMİZ ÇOCUKLARI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLER

Yapılan anaokulunun eğitim açısından son derece sakıncalı olduğunu söyleyen Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Kurucusu Ayla yüksel “Benim burada bulunmamın en büyük nedeni Antalya’ya göreve geldiğim zaman Kız Meslek Lisesi, Anadolu Teknik Lisesi ve Olgunlaştırma Enstitüsü’nün müdürlüğüne atandığım zaman Antalya’da bize bağlı tek bir anaokulu ve bir de özel idareye bağlı bir anaokulu vardı. Daha sonra özel anaokulları açıldı. Çünkü anaokullarının ayrı bir yönetmeliği vardı. Anaokulları, çocuk eğitimine önem vermek ve onları bir üst eğitime hazırlamak amacıyla kurulur. Şimdi bu bahçenin işgal edilmesi eğitim açısından hatalı gördüğüm bir durumdur. Çünkü anaokulu okul öncesi bir eğitimdir. Gençlerimiz ve genç kızlarımızın olumlu ya da olumsuz yönde etkilemeleri her zaman söz konusudur. Anaokullarının yönetmeliğinde şöyle der; Çocuklara oyun alanları kurulmalıdır, kum havuzları kurulmalıdır. Okulun bahçesini işgal eden bir anaokulun burada bunları yapabilmesi asla mümkün değildir. En önemlisi okulun kendi ihtiyaçları varken spor salonları, laboratuvarlar ya da başka dersliklere ihtiyaç varken buraya bir gecekondu tipi bir anaokulu üstelik konteynerlerle bir anaokulu yapılması son derece sakıncalıdır. Bütün öğretmenlerin basının buraya emek veren herkesin bunun kaldırılması için mücadele etmesi lazım. Ben de bir eğitimci olarak bu mücadelenin içindeyim” dedi.

Açıklama sırasında öğrencilerin dışarı çıkmasına izin verilmezken, öğrenciler parmaklıklar arkasından açıklamaya destek verdi.

BUSE YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bina tefrişat işleri yaptırılacak

Bina tefrişat işleri yaptırılacak