Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Tuzluçayır'da babaannenin isyanı: Kuru ekmekleri ıslatıp çocuklarımıza yedirmeye başladık

Tuzluçayır'da babaannenin isyanı: Kuru ekmekleri ıslatıp çocuklarımıza yedirmeye başladık

Ekonominin öğrencileri olumsuz etkilemesi tepkiye neden oldu. Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesini istedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tuzluçayır'da babaannenin isyanı: Kuru ekmekleri ıslatıp çocuklarımıza yedirmeye başladık

Kamer Durdu

Ankara'da bulunan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyeleri, bugün dernek binası önünde öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. EMEP Milletvekili Sevda Karaca'nın da destek verdiği basın açıklamasına birçok kadın ve öğrencilerin velileri de katıldı.

Basın açıklamasında, Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nden Elif Sancı, ana sınıflarında başlayan ücretsiz yemek hakkının ortaokul ve liselerde kesilmesiyle öğrencilerin okula aç gittiğini belirterek, "Devlet okullarında bir çocuk daha aç kalmasın. Herkes eşit beslensin, sağlıklı beslensin. Ayrımsız okullarda herkese bir öğün beslenme dağıtılsın istiyoruz" dedi.

Sancı'nın ardından konuşan EMEP Milletvekili Sevda Karaca, "Türkiye'de milyonlarca çocuk açlık sınırının altında yaşıyor. Asgari ücretin açlık sınırında olduğu bir memlekette, bir tek çocuğa günde bir öğün sağlayabilmek için emekçilerin cebinden en az 5 bin lira çıkmak zorunda. Bugün okullar açıldı. Ancak, öğrencilerin ücretsiz beslenme hakkı ellerinden alındı. Bu bir hak gaspıdır. Çocukları aç bırakmak utanç verici" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından söz alan bir babaanne, torununun beslenme sorununa ilişkin şunları söyledi: "Kiralar, asgari ücreti geçiyor. Ben bir tane torunuma bakamıyorum yeri geldiği zaman. Beslenme koyamıyorum. Böyle olmaz. Marketlere gidemez olduk. Kuru ekmekleri ıslatıp yedirmeye başladık çocuklarımıza. Peyniri bırak, ekmek bulamıyoruz yeri geldiği zaman. Peynir bizim için lüks oldu, yumurta bizim için lüks oldu bizim için. Ben kışlık yiyecek yapamadım bu sene. Pazara gidemiyorum. Kuru ekmekle ben torunumu besliyorum... Duysunlar artık bizim sesimizi. Yeter, bir babaanne olarak isyan ediyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor - Beşiktaş maçının biletleri satışta

Trabzonspor - Beşiktaş maçının biletleri satışta