Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim “TÜRKİYE İÇİN UTANÇ TABLOSU”

“TÜRKİYE İÇİN UTANÇ TABLOSU”

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal başvurusunun görüşüldüğü Anayasa Mahkemesi önünde öğretmenlerin 9 Kasım’daki meslek nöbetinde gözaltına alınan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay ve temsilciler serbest bırakıldı. Başkan Özbay, "Yaşadığımız şey Türkiye demokrasisi açısından utanç tablosu" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“TÜRKİYE İÇİN UTANÇ TABLOSU”

Ankara’da Anayasa Mahkemesi önünde eylem düzenleyen öğretmenlik meslek örgütleri temsilcileri, Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri ve Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay polis tarafından darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı. Serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan Eğitim İş Genel Başkanı Özbay, “Yaşadığımız kabul edilebilir değil. Barışçıl eylemimize hak görülen bu. Bir hukuk devleti ilkesinin nasıl çiğnendiğinin göstergesidir. Elinde pankart, döviz olmayan, slogan atmayan, temsili ve sınırlı sayıda katılımcıyla gelen, genel başkan ve MYK düzeyinde kendi mesleğini ilgilendiren bir konu görüşülürken, meslek nöbeti tutan, mahkemeye karşı slogan tehdit ya da mahkemeye girme talebi olmayan bir bekleyişe bile tahammül edemediler. Bizi uzaklaştırmak istediler. Bizden kat kat sayıca fazla olmalarına rağmen kolumuza girip götürebilirlerdi. Fakat 20-30 kişi tekme atarak, yere düşürerek sonra da ters kelepçe takarak götürdüler. Bunun da görüntülenmemesi için de kalkanlarını kaldırdılar. Yaşanan bu olay Türkiye demokrasisi açısından utanç vericidir” dedi.

“SESİMİZ DAHA DA GÜRLEŞTİ”

Ters kelepçe, haksız müdahale ve Emniyet Müdür Yardımcısı’nın sarf ettiği hakaret ve sert sözlerinden şikayetçi olacaklarını dile getiren Özbay, “Gözaltına alınma biçimimiz kadar gözaltına alındığımız yer de Türkiye açısından düşündürücüdür. Türkiye’de hukukun en son ve en büyük kapısı olan Anayasa Mahkemesi önünde, demokratik hakların kullanımına izin verilmemiş, Başöğretmen Atatürk’ün eğitim neferlerine şiddet uygulanmıştır. Üst yargı koridorları, adeta olay yerine çevrilmiştir. Buradan sesleniyoruz: Amaç bizi yıldırmaksa, başarılı olamayacaksınız! Amaç sesimizi kısmaksa, bu yaptığınızla daha da gürleştirdiniz! Bizleri korkutmaya çalışırken kendi korkularınızı dışa vurmuş oldunuz! Oysa biz aynı yerde, aynı kararlılıktayız. Kimsenin şüphesi olmasın ki direneceğiz ve kazanacağız!” dedi.

BUSE YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son Dakika: Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na dava

Son Dakika: Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na dava