Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Tac*z yine cezasız!

Tac*z yine cezasız!

9 Haziran 2023 Tarihli sayımızda ‘Eğitimci istismarı’ başlığı ile gündeme taşıdığımız; Antalya’da Muratpaşa Anadolu Lisesi’nde görevli Müdür Yardımcısı Ahmet Y.’nin bir kız öğrenciyi tac*z etmesi skandalı sonrası Ahmet Y.  açığa alınırken, soruşturmanın akıbetinden henüz bir haber yok. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü sessizliğini korurken, tac*zci müdür yardımcısının Gündoğmuş Halk Eğitim Merkezi’ne öğretmen olarak görevlendirildiği öğrenildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tac*z yine cezasız!

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen’e üye olduğu öğrenilen Muratpaşa Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Y.’nin 10’uncu sınıfta eğitim gören bir kız öğrenciyi sözlü ve fiziksel olarak tac*z ettiği iddiası gazetemiz aracılığıyla Türkiye gündemine taşınmıştı. Müdür yardımcısının odasında öğrenciyi fiziksel olarak tac*z ettiği ve öğrenciye müstehcen mesajlar attığı ortaya çıkmıştı. Müdür yardımcısının kız öğrenciye ayrıcalıklı davrandığı da öğrenilirken, tac*z olayı sonrası soruşturma açılan müdür yardımcısı 1 ay boyunca görevinden alınmamış; eğitim sendikaları, siyasi partiler ve kadın hareketinin eylem ve basın açıklamaları sonrası açığa alınmıştı.

HALA MURATPAŞA’DA GÖZÜKÜYOR

Yaptığımız araştırmaya göre öğrencisini tac*z eden Müdür Yardımcısı Ahmet Y.’nin Gündoğmuş Halk Eğitim Merkezi’ne öğretmen olarak atanırken, Muratpaşa Anadolu Lisesi internet sitesinde hala müdür yardımcısı olarak görülmesi dikkat çekti. Ahmet Y.’nin kuruma öğretmen olarak atandığı öğrenildi.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI?

Tac*z olayının ortaya çıkması sonrası Eğitim-Sen, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Antalya Kadın Platformu, Türkiye İşçi Partisi Antalya İl Başkanlığı, Türkiye Komünist Partisi, Veli Derneği (Veli-Der) Antalya Şubesi, Halkevleri, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı konuyla ilgili eylem yapmış, Eğitim-İş Antalya Şubesi ise basın açıklaması ile destek vermişti. Sendikaların ve diğer sivil toplum örgütlerinin açıklamaları sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP’li Aliye Coşar ve Mustafa Erdem konuyu gündeme taşımıştı. Örgütlerin baskısı sonrası açığa alınan okul müdürünün soruşturmasının devam ettiği öğrenilirken, tac*z olayının hukuki yönünün de sürdüğü öğrenildi. Savcılığın ise tac*z olayı ile ilgili soruşturmayı başlattığı ifade edildi.

SUÇ VAR CEZA YOK

Ahmet Y.’nin Gündoğmuş’ta görevlendirilmesini ve meslekten ihraç edilmemesini değerlendiren Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Sonucu ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip değiliz ama görevden alınmamış olması bu tür suçların cezasız bırakıldığı anlamına geliyor. Bir öğrenciyi tac*z etmiş bir müdür yardımcısı var ve çeşitli deliller ile ispatlanmış. Bu tür durumlarda hem öğrencinin haklarını korumak hem sağlıklı eğitimi yürütebilmek adına hızlı şekilde soruşturmanın sonuçlandırılması ve bu tür kişilere hak ettikleri cezanın verilmesi gerekir. Bu konun bundan sonraki süreçte takipçisi olacağız” dedi.

Muratpaşa Anadolu Lisesi'ndeki ilk taciz haberi

Taciz olayı ile ilgili basın açıklaması

Taciz haberi mecliste

Tacizci müdür yardımcısı açığa alındı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
15 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRDÜ

15 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRDÜ