Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim ÖSYM'den sınav ücretine büyük zam! 'Kar Etmiyoruz' demişlerdi

ÖSYM'den sınav ücretine büyük zam! 'Kar Etmiyoruz' demişlerdi

YÖKDİL sınavının giriş ücreti, geçen yıla göre yüzde 164 artışla zamlı olarak belirlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ÖSYM'den sınav ücretine büyük zam! 'Kar Etmiyoruz' demişlerdi

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) başvurularının 10 Ocak'ta başlamasıyla birlikte Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan düzenlemeler sınav ücretlerinde önemli bir artışa neden oldu. Birgün gazetesinden Berkay Sağol'un haberine göre, geçen yılın aynı dönemindeki sınav ücretine kıyasla bu yıl YÖKDİL/1 sınavının giriş ücretine yüzde 164 oranında bir zam yapıldı ve 25 Şubat'ta gerçekleşecek olan sınavın ücreti 490 TL oldu.

Geç başvuruların yapılabileceği 24 Ocak'ta ise ücret, normal başvurulara göre yüzde 50 daha yüksek bir tutarla alınacak. Bu gelişmeler karşısında öğrenciler tepkilerini dile getirdi. Sınava girecek olan Faruk Demir, "490 TL sınav ücreti el insaf dedirtiyor. Çalışmıyoruz ve öğrenci halimizle biz bir sınava bu rakamı nasıl vereceğiz. Devlet hiç düşünmüyor mu ‘Bu çocuklar bu parayı nasıl bulacak?’ diye. Ederinden fazla kar elde eden bu kurumun bu kadar yüksek fiyat talep etmesi adil değil. Zorunlu olarak girdiğimiz bu sınavların ücretleri alınmamalı, buna çözüm bulunmalı" şeklinde konuştu.

Başka bir öğrenci ise, "Bu ücretlerle tek bir kere sınava girme hakkımız var. Bu sınavlara zaten kursa giderek giriyoruz. Kurs dışında artık sınav ücreti ayrı bir maliyet oldu. Bu kadar fiyat artışı olmamalı, tek bir sınavın maliyeti binlerce lirayı buluyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan'a sarı kartlı seçim mesajı

CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan'a sarı kartlı seçim mesajı