Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Okullarda uyum haftası için bugün ilk zil çaldı!

Okullarda uyum haftası için bugün ilk zil çaldı!

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için yeni programı duyurdu. Uyum eğitimi için ilk zil bugün çalacak ve ailelere yönelik rehberlik çalışmaları yapılacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okullarda uyum haftası için bugün ilk zil çaldı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl okul öncesi (anasınıfı) ve ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için özel bir uyum haftası düzenliyor. Bugün başlayan program, 6 Eylül'e kadar devam edecek. Bu süreçte öğrenci ve velilere eğitim ortamı, öğretmen ve arkadaşlar tanıtılacak. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler arasında tanışma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Ortaokula geçiş yapacak öğrenciler için ise okula uyum rehberlik çalışmaları 9 Eylül'de başlayacak. Bu kapsamda, aileler için "Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi" sunumları yapılacak ve öğrenciler için rehberlik uygulamaları gerçekleştirilecek.

Liseye Başlayacak Öğrencilere Özel Kitaplar

MEB, liseye başlayacak öğrenciler için yenilikleri içeren "Liseye Hoş Geldin" kitaplarını yayımladı. 8 bölümden oluşan kitaplar, öğrencilere lisede karşılaşacakları dersleri, eğitim programlarını, çalışma yöntemlerini ve başarılı olma stratejilerini sunuyor. Kitaplar ayrıca, eğitim platformları ve kaynakları hakkında bilgi veriyor.

Kitaplara, bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Öğretmenlere Yeni Müfredat Eğitimi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yeni müfredatları uygulamaya koyuyor. Bu bağlamda, 9 bini aşkın öğretmen, 40 saat süren ve 61 farklı kurs programını kapsayan eğitici eğitimlere katıldı. Eğitim alan öğretmenler, kendi bölgelerinde müfredat değişikliklerine yönelik eğitim verecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de düğünde resmi nikah kıyılmayınca k*n döküldü

Mersin'de düğünde resmi nikah kıyılmayınca k*n döküldü