Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim “Öğrenciyi ayrıştırmayın”

“Öğrenciyi ayrıştırmayın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP kurmaylarının seçim öncesi vaatleri arasında ‘öğrencilerin alacağı bilgisayar ve cep telefonlarından ÖTV alınmayacağı’ bulunurken, kamuoyuna yansıyan haberlere göre yüksek lisans, doktora ve açık öğretim öğrencileri bu fırsattan yararlanamayacak. Duruma tepki gösteren Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Öğrenciler arasında ayrımcılık yapılmaz” dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Öğrenciyi ayrıştırmayın”

Arda KIR

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Seçim öncesi AKP'nin vaatlerinden birisi öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında KDV ve ÖTV muafiyeti getirileceği vaadi idi. Hazırlanan yasa taslağında bu haktan sadece üniversite lisans ve ön lisans öğrencilerinin yararlanabileceği görülmektedir. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri kapsam dışında. Yine açık öğretim öğrencileri, lise öğrencileri kapsam dışında tutulmuş gözüküyor. Özellikle yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bu haktan mahrum bırakılması anlaşılır değil. İhtiyaç çerçevesinde bakılmalı ve bu haktan tüm gençlerimizin yararlanması sağlanmalıdır” diye konuştu.

“EĞTİMDE VERGİ KALKSIN”

Eğitimin temel bir hak olduğunu belirten Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Her öğrencinin eğitimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için eğitim araç gereçlerine, materyallerine kolayca ve bedelsiz ulaşımını sağlamak devletin temel görevi olmalıdır. Bu doğrultuda tüm eğitim öğretim araç gereçlerinden KDV, ÖTV alınmamalıdır. Öğrencilerin bir bölümünün artan yoksulluktan kaynaklı yemek dahi yiyemediği koşullarda zorunlu eğitim araç gereçlerinden ağır vergilerin alınması kabul edilemez. Yasanın kapsamı bütün öğrencileri ve bütün eğitim öğretim araç gereçlerini kapsayacak şekilde olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“YURTTAŞ PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBANIN ÜZERİNDE” 

“YURTTAŞ PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBANIN ÜZERİNDE”