Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Milyonlarca veli okul masraflarıyla baş başa: Okul kitaplarına yüzde 400 zam geliyor!

Milyonlarca veli okul masraflarıyla baş başa: Okul kitaplarına yüzde 400 zam geliyor!

Özel okulların eğitim ücretlerine yapılan zamla birlikte, öğrenci masrafları her geçen yıl artıyor. Yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken, velileri ciddi bir ekonomik yük bekliyor. Detaylar ve uzman görüşleri haberimizde!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milyonlarca veli okul masraflarıyla baş başa: Okul kitaplarına yüzde 400 zam geliyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Özel okullar, sadece eğitim ücretlerine değil, aynı zamanda yemek ve servis ücretlerine de zam yapıyor. Bu artışlara ek olarak, ders kitabı masrafları da ciddi şekilde yükseliyor. Geçen yıl ortalama 6 bin ile 10 bin TL arasında olan ders kitabı ücretleri, bu yıl 35-40 bin TL seviyelerine çıkabilir.

"FAHİŞ ARTIŞLARLA VELİLERE DAYATIYORLAR"

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Özel okullar, tüketici fiyat endeksi ile üretici fiyat endeksi ortalamasının 5 puan üzerinde zam yapabilirler. Ancak bazıları, yemek, kitap, servis gibi ek ücretleri fahiş artışlarla velilere dayatıyorlar" dedi.

BEDAVA OLMASINA RAĞMEN...

Ağaoğlu, özel eğitim kurumlarının ilköğretim sistemine göre kitapların bedava olmasına rağmen, velilere kendi bastırdıkları kitapları satma baskısı yaptıklarını belirtti.

KİTAP ÜCRETLERİ 5 KATINA ÇIKABİLİR

Öğrenci velileri, gelecek dönemde ders kitabı ücretlerinde %300-%400'lük artışlarla karşı karşıya kalabilirler. Durum devlet okullarında da benzer şekilde görülüyor. Ağaoğlu, "Özel eğitim kurumları, ilköğretim sistemine göre bedava olan kitapları velilere zorla satarak ekonomik baskı oluşturuyorlar" diye ekledi.

"VELİLER MEB'E BAŞVURABİLİR"

Ağaoğlu, velilerin bu durumdan etkilenmeleri halinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na, il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne şikayetlerini iletmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na da başvurabileceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum'da tatil ne kadar pahalı? Sosyal medya paylaşımlarına turizmciler isyan etti

Bodrum'da tatil ne kadar pahalı? Sosyal medya paylaşımlarına turizmciler isyan etti