Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Milli Eğitim Bakanı Tekin'den karma eğitime gerici müdahale

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den karma eğitime gerici müdahale

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez'in karma eğitimle ilgili soru önergesine yanıt verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den karma eğitime gerici müdahale

Süleyman Gezici

Milli Eğitim Bakanı Tekin'in yanıtı, 11 Temmuz'da yaptığı "Kız çocukları okula gitmek istemiyor çünkü erkeklerle aynı okula gitmek istemiyor. O zaman veli ikna etmek için kız okulları da açabiliriz" açıklamasıyla uyumlu.

Yeşil Sol Parti Milletvekili İrmez, Bakan Tekin'in yanıtını "Gerici bir müdahale" olarak değerlendirdi ve "Eğitimde gericilikte sınır tanımayan AKP iktidarı, şimdi de karma eğitime saldırıyor. Kız okulları, laik eğitimin karşısında duran gerici bir uygulamadır" dedi.103009962-yusuftekinonerge-

İrmez, Milli Eğitim Bakanlığı'nın karma eğitime yönelik bir çalışmasının olup olmadığını sordu. Bakan Tekin, bu soruya yanıt vermedi.

Milli Eğitim Kanunu'nun 26. maddesine göre, "Eğitim ve öğretim hizmetlerinde karma eğitim esastır. Ancak, eğitim ve öğretim kurumları, eğitim ve öğretimin gerektirdiği hallerde, kız veya erkek öğrenciler için ayrı okullar açabilirler."

Aynı Kanunun 12. maddesinde ise "Türk milli eğitiminde laiklik esastır" ifadesi yer alıyor.

Yusuf Tekin, 11 Temmuz’da şunları söylemişti:

"Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin en baştaki argümanı, 'Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum' oluyor. Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamak. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demokrat adayı Gibson canlı yayında c*nsel ilişkiye girdi

Demokrat adayı Gibson canlı yayında c*nsel ilişkiye girdi