Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezlerinde YKS Başarısı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezlerinde YKS Başarısı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde eğitim alan üniversite adayları, YKS sonuçlarında başarılarını zirveye taşıdı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezlerinde YKS Başarısı
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde eğitim alan üniversite adayları, YKS sonuçlarında başarılarını zirveye taşıdı. Kurs merkezlerinde sınava hazırlanan 4 bin 275 öğrencinin 9’u ilk bine, 31’i ilk 5 bine, 62’si ilk 10 bine ve 252’si ise ilk 50 bin sıralamasına girmeyi başardı.

Ücretsiz Eğitim ve Kaynak Kitap Desteği

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki kurs merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler, ücretsiz eğitim ve kaynak kitap desteği, etüt alanları, rehberlik hizmetleri ve motivasyon etkinlikleri ile sınava hazırlandı. Bu yıl kurs merkezlerinde eğitim gören 4 bin 275 öğrenciden 9’u ilk bine girerken, 31’i ilk 5 bine, 62’si ilk 10 bine ve 252’si ise ilk 50 bin sıralamasına girdi.

Başarıda Geçen Yıla Göre Büyük Artış

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, öğrencilerin sınav sonuçlarını büyük bir heyecanla beklediklerini belirterek, "Kurs merkezlerimizde eğitim gören öğrencilerimiz, yine büyük başarılara imza attılar. Geçen yıl ilk binde 3 öğrencimiz vardı, bu yıl ise 9 öğrencimiz yer aldı. Aynı şekilde geçen yıl ilk 50 binde 218 öğrencimiz varken, bu yıl bu sayıyı 252’ye çıkardık. Öğrencilerimize desteğimiz artarak devam edecek" dedi.

A W249133 02

Rehberlik Hizmeti Sunulacak

Tercih sürecinde de adaylara rehberlik hizmeti vereceklerini ifade eden Karakuş, "19 Temmuz Cuma günü itibariyle merkez ilçelerde oturan öğrencilerimizi haftanın 7 günü 09.00-18.00 saatleri arasında Kongre ve Sergi Sarayı’nda bekliyoruz. Diğer ilçelerde ikamet eden öğrencilerimiz ise YKS kurs merkezlerimizden tercih konusunda hafta içi faydalanabilirler. Bu hizmetimiz sadece kendi öğrencilerimiz için değil, dışarıdan hizmet almak isteyen tüm öğrenci ve ailelerimizi de bekliyoruz" dedi.

Öğrencilerin Başarı Hikayeleri

Kurs merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler, başarılarını paylaştı. Erdemli Şubesi’nde sınava hazırlanan ve sözelde Türkiye 179.’su, eşit ağırlıkta ise 3 bin 308. olan Hümeyra Yazar, "Buradaki çalışma sürecim iyiydi. Ücretsiz olması ve verdikleri ücretsiz ders kitapları, çalışma salonları benim için önemli avantajlardı" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Şubesi’nde sınava hazırlanan ve Türkiye 396.’sı olan Hazan Lotis Gündoğdu, "Sınava hazırlık sürecim çok iyi geçti. Birçok kaynak verdiler, bu bizim için büyük bir avantajdı. Üniversite için başka bir şehre gideceğim ama her geldiğimde burayı ve öğretmenlerimi ziyaret edeceğim" dedi.

Erdemli Şubesi’nde sınava hazırlanan ve eşit ağırlıkta Türkiye 592.’si olan Özgür Keş ise, "Bilgisayar mühendisliğini hedefliyorum. Merkezin ücretsiz olması bizim için büyük bir artı" diye konuştu. Akdeniz Şubesi’nde sınava hazırlanan ve eşit ağırlıkta 850. olan Özgür Çelik de, "Sunulan imkanları değerlendirdik, ailemizi de mutlu ettiysek ne mutlu bize" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli'nin İzmit İlçesinde Korkunç Kaza: 15 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Kocaeli'nin İzmit İlçesinde Korkunç Kaza: 15 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti