Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim MEB öğretmenlere 'adabımuaşeret' eğitimi başlatıyor

MEB öğretmenlere 'adabımuaşeret' eğitimi başlatıyor

Liselerde 'Adabımuaşeret', ortaokullarda 'Görgü Kuralları ve Nezaket' adını taşıyan yeni ders, kültürler arası anlayışı ve dijital nezaketi vurgulayarak öğrencilere yönelik eğitimi destekliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEB öğretmenlere 'adabımuaşeret' eğitimi başlatıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Ağustos 2023 tarihinde seçmeli ders programına eklediği "Adabımuaşeret" (Görgü Kuralları) dersini öğretmek isteyen öğretmenlere yönelik bir eğitim programı başlatıyor. Bu dersin müfredatı da 30 Ekim 2023 tarihinde resmi olarak uygulamaya konulmuştur.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu, 24 Ağustos 2023 tarihinde haftalık ders çizelgelerine "Adabımuaşeret" dersini seçmeli ders olarak ekledi. Bu ders liselerde "Adabımuaşeret", ortaokullarda ise "Görgü Kuralları ve Nezaket" olarak adlandırıldı. Bakanlık, öğrencilere farklı kültürlerdeki görgü kuralları ve nezaketin önemini kavramalarını, çevrelerine karşı duyarlı olmalarını ve dijital ortamlarda görgü kuralları ile nezaketin önemini fark etmelerini hedefliyor. Ders, 72 saatlik öğretim programını içererek iki düzeyde uygulanacak.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 24 Ocak 2024 tarihinde il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile "Adabımuaşeret" dersini öğretmek isteyen öğretmenlere yönelik eğitim programının başlayacağını duyurdu. Eğitimlere 5 ila 20 yıl arasında tecrübeye sahip olan öğretmenler katılabilecekler. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri ve Çocukları Kültür ve Sanatla Buluştu

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri ve Çocukları Kültür ve Sanatla Buluştu