Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim MEB Bursluluk Sınavı Sonuçları 2024 Sorgulama Sayfası! Bursluluk Sınav Sonuçları Nereden Bakılır?

MEB Bursluluk Sınavı Sonuçları 2024 Sorgulama Sayfası! Bursluluk Sınav Sonuçları Nereden Bakılır?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 2024 sonuçları bugün erişime açılacak. Sınav sonuçları için adayların ve velilerin gözü kulağı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek açıklamada. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEB Bursluluk Sınavı Sonuçları 2024 Sorgulama Sayfası! Bursluluk Sınav Sonuçları Nereden Bakılır?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 2024 sonuçları bugün erişime açılacak. Sınav sonuçları için adayların ve velilerin gözü kulağı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek açıklamada. Peki, İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, www.meb.gov.tr bursluluk sınavı sonuçları ekranı…

Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Okul müdürlükleri, öğrenci velisinin istemesi halinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

Bursluluk Sınav Sonuçları Nereden Bakılır?

Bursluluk Sınav Sonuçlarına http://www.meb.gov.tr internet adresinden bakılır. 

Bursluluk Şartları Neler?

Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamayacaklar. 8. Taksirli suçlar ile kabahat nevinde olanlar dışında işlenilen suçtan dolayı hükümlü bulunan öğrenciler bursluluk sınavına başvuramayacaklar.

Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler İOKBS’ye müracaat edebilecekler; sınavı kazananlar Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içindeki resmî, örgün okul/kurumlara (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) 30 Eylül 2024 tarihine kadar kayıt/nakil yaptırmaları halinde bu haklarından yararlanabileceklerdir.

Ortaöğretim kurumlarında ortaöğretim süresi boyunca, bir defaya mahsus olmak üzere, parasız yatılı öğrenciler bursluluğa, burslu öğrenciler parasız yatılılığa geçebilir. Burslu öğrencilerin parasız yatılılığa geçişleri sınavsız, parasız yatılı öğrencilerin bursluluğa geçişleri ise Bakanlıkça her yıl merkezî sistemle yapılan bursluluk sınavına başvuru şartlarını taşımaları ve sınavı kazanmaları halinde gerçekleşecektir. Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.

Kılavuzda yer alan iş ve işlemleri zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmeyen il/ilçe yöneticileri, okul müdürleri ve komisyon üyeleri hakkında ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri Bakan Yardımcılığı’na Atanan Burhanettin Duran Kimdir? Nerelidir?  Kaç Yaşında?

Dışişleri Bakan Yardımcılığı’na Atanan Burhanettin Duran Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşında?