Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Laik ve bilimsel eğitimden VAZGEÇMEK YOK!

Laik ve bilimsel eğitimden VAZGEÇMEK YOK!

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Cumhur İttifakı’na katılan Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) karşı çıktığı laik ve bilimsel eğitim anlayışından asla vazgeçilmeyeceğini belirterek, “AKP’nin gerçek yüzünün kamuoyu tarafından görülmesi gerekir” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Laik ve bilimsel eğitimden VAZGEÇMEK YOK!

 

HÜDA PAR’ın, laik eğitim anlayışını reddeden politikaları dışında Anayasa’ya uygun olmayan, Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’le ilgili birçok söylemi kamuoyundan büyük tepki alırken AKP’nin gerici ve İslami düzeni savunan parti ile 20 milletvekili konusunda anlaştığı iddia edildi. Kamuoyunda ‘Hizbullahçıların partisi’ diye anılan HÜDA PAR, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan, Türkiye’de Feminist söylemlerin öncülerinden Gonca Kuriş gibi kamuoyunda tanınan kişilerin ölümünden sorumlu olan örgütü, terör örgütü olarak tanımazken, parti Şeyh Said isyanı için de ailesinden özür dilenmesini istemişti. Akılcılık ve bilimselliğin etkin olduğu günümüzde gerici ve dini modelleri benimseyen parti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünün kamu binalarından silinmesini ve Kürtçe’nin resmi dil olarak kabul edilmesini de istiyor.  

nurettin sönmez eğitim sen (2)

“REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE YÖNELDİ”

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “AKP zaten uzun zamandır eğitim politikalarına baktığımızda Hür Dava Partisi’ne yakın şekilde bir politika izlediğini görebiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın vakıflar, tarikatlar ve dini cemaatler ile yapmış olduğu çok sayıda protokol var. Bu protokoller çerçevesinde eğitimin gericileştirilmesine yönelik çok büyük adımlar atılmakta. Geçtiğimiz aylarda Bursa’da karma eğitimin sona erdirilmesi dönük uygulamaları bölge Milli Eğitim Müdürlükleri izin vermişti. Bunu halkın talepleri doğrultusunda kamuoyuna aktarmaya çalışmışlardı. Eğitimin gerici bir öze sahip olması, bilimsel ve laik anlayıştan uzaklaşmasına dair çalışmalar MEB ve AKP’nin politikaları içerisinde HÜDA Partisi gibi bütün hayatı dini referanslar ile ve gerici düşünceler ile ifade eden parti ile yol yürümesi bu ittifak doğrultusunda eğitim anlayışından ödün verecek olması Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkeleri tartışıldığı eğitimin sisteminden başlayarak ülkenin rejim değişikliğine yönelmesinin anlamına geliyor” diye konuştu.

“MÜCADELE EDERİZ”

“4+4+4 eğitim sistemi başladığından itibaren eğitimin gericileştirilmesine dair yapılan bütün hamlelerde karşı duruş göstermiştik ve göstermeye de devam edeceğiz” diyerek dini eğitim anlayışına geçit verilmeyeceğini dile getiren Başkan Sönmez, “Bu tür çalışmalara yönelim olursa karşı çıkacağız. Seçimin çok ey değiştireceğini ve ülkenin geleceği noktasında önünün açılacağını düşünüyorum. Bu döneme kadar gerici çalışmalar yapılma durumu olursa mücadelemizi karşı çıkışımızı yürüteceğiz. Laik bilimsel demokratik eğitim mücadelesinde her zaman düşüncelerimizi hayata geçirmeye çalışırız. HÜDA PAR’ın sadece eğitim politikaları değil ülke planlaması da tam anlamıyla felaket. Buradan yola çıkarak bu partiyle ittifak yapılması kurumlara söz söyleminin geçerliliğini olmadığını görüyoruz. AKP’nin gerçek yüzünün kamuoyu tarafından görülmesi gerekir” diyerek açıklamasını tamamladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 Traktör bisiklete çarptı: 1 yaralı 

 Traktör bisiklete çarptı: 1 yaralı