Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Kepez’in fabrikaları bilgi üretiyor

Kepez’in fabrikaları bilgi üretiyor

Kepez Belediyesi, şehrin iki sanayi mirasını, dört kütüphane yatırımıyla bilgi fabrikasına dönüştürdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kepez’in fabrikaları bilgi üretiyor
KAYNAK: Kepez Belediyesi/Bülten

Dokuma İplik Fabrikası ve MKE Antalya Pil Fabrikası, üretimi ve istihdamıyla hem Antalya’ya hem de ülke ekonomisine ciddi bir katkılar sağlamıştı. Dokuma Semti’nin karşısında, Namık Kemal Bulvarı’ndaki iki komşu fabrika, 1990’larda zarar ediyor gerekçesiyle kapatılmıştı.  Şehrin tam kalbinde,  atıl halde kalan bu iki endüstriyel miras, uzun yıllar kaderinin ne olacağı beklemişti. Kepez Belediyesine, tahsisleri yapılınca şehrin bu iki değerli arazisinin nasıl değerlendireceği sorusu da cevabını buldu.

Antalyanin-eski-fabrikalari-artik-bilgi-uretiyor_8

DOKUMAPARK, ŞEHRİN YAŞAM MERKEZİ
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilk olarak Koruma Kurulu ve imar kararlarıyla binalarını ve yeşil alanlarını koruma altına aldırdığı Dokuma İplik Fabrikası’nı, ‘DokumaPark’ projesiyle şehrin hizmetine açtı. DokumaPark; müzeleri, bilim merkezi, sanat galerisi, festival alanı, kültürel objeleri, sahaf çarşısı, sanat sokağı, kütüphaneleri, nostalji treni, Botanik Bahçesi, Yeşilçam Sokağı ve yeşil alanlarıyla adeta şehrin sosyal yaşam merkezi oldu.

Antalyanin-eski-fabrikalari-artik-bilgi-uretiyor_6

DOKUMA’YA KORUMA KALKANI
Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası alanına uyguladığı tarifeyi komşu parseldeki eski MKE Antalya Pil Fabrikası’nda da gerçekleştiriyor.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının olur yazısıyla 132 dönüm arazi üzerine kurulan pil fabrikası yerleşkesi, Kepez Belediyesine tahsis edilmişti.
Fabrika yerleşkesinin tescillenen yapıları sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif amaçlarla yeniden işlevlendirilmesi planlanıyor.   Fabrika yerleşkesinin mevcut yeşil alanlarını da korunarak, bitki dokusu zenginleştirilerek çevreci ve yeşil bir projeyle şehir hayatına kazandırılması hedefleniyor.

DOKUMAPARK’A ÜÇ KÜTÜPHANE
Başkan Tütüncü’nün iki fabrika yerleşkesinde gerçekleştirdiği önemli projelerden bir tanesi kütüphane oldu. 22 kütüphaneyi yatırım programına alan Tütüncü, bu kütüphanelerin dördünü fabrika yerleşkesine kazandırdı. Dokuma İplik Fabrikası’nın,900 metrekare büyüklüğündeki ana trafo binası, restore edilerek ve güçlendirilerek kütüphaneye dönüştürüldü. 7 gün 24 saat açık olan kütüphaneye de ünlü yazar, çevirmen ve düşünür Cemil Meriç'in ismi verildi.  Burada kütüphane mi olur, itirazının yapıldığı Cemil Meriç Kütüphanesi’nde açıldıktan sonra adeta ziyaretçi patlaması yaşandı. Kütüphane, zengin kitap koleksiyonu ve ders çalışma ortamıyla her gün yüzlerce kişiyi bilgi ve öğrenmeyle buluşturuyor. Zeytin ağaçlarının bulunduğu yemyeşil bir bahçenin içerisinde yer alan kütüphane, öğrencilere ders çalışma ortamı da sunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Libya’da sokaklar ces*tlerle doldu

Libya’da sokaklar ces*tlerle doldu