Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Kepez MEM’den uyarı: “Naklinizi AKEV’den alın”

Kepez MEM’den uyarı: “Naklinizi AKEV’den alın”

Antalya'nın Kepez ilçesinde eğitim veren Özel Akev Anaokulu, Özel Akev İlkokulu, Özel Akev Ortaokulu ve Özel Akev Lisesi, bina güçlendirmesi yapmadığı gerekçesiyle Antalya Valiliği’nce kapatılmıştı. AKEV’de öğrencisi bulunan velilere Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden (MEM) hafta kısa mesaj yoluyla ‘Öğrencinizin naklini başka bir okula aldırmanız gerekmektedir’ bilgilendirmesi yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kepez MEM’den uyarı:  “Naklinizi AKEV’den alın”
MUHABİR: Arda KIR

Okulda öğrencisi bulunan velilere kısa mesaj şöyle: “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Akev Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Özel Akev Lisesinin Kurum Açma İzni ile İs Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı iptal edilmiştir. Velilerimiz tarafından öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için öğrenci nakillerinin resmi/özel okullara yaptırmaları gerekmektedir. İI/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Velilerimize ilanen tebliğ olunur.”

Okulların kapanma tarihine ve sınavlara kısa bir süre kala yaşanan durum nedeniyle yüzlerce öğrencinin, velinin ve öğretmenlerin tedirgin olduğu öğrenildi. Veliler öğrencilerin kayıtlarını almaya başlarken, gelecek yıl için yapılan kayıtların da iptal ettirilmeye başlandığı öğrenildi.

“AYNI HASSASİYETİ BEKLİYORUZ”

Antalya Valiliği’nin AKEV’in ruhsatının iptalini duyurmasının ardından AKEV Koleji’nden basın açıklaması gelmişti. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Antalya Valilimize konuya olan hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ellerinde olduğunu düşündüğümüz Özel AKEV Anaokulu, Özel AKEV İlkokulu, Özel AKEV Ortaokulu, Özel AKEV Anadolu Lisesi binalarımıza ait ‘depreme dayanaksızdır raporunu’ kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizi nakil etmeyi planladığınız diğer okulları da deprem performans raporlarının velilerimizle paylaşılmasını rica ediyoruz. Okulumuz hakkında gösterilen deprem hassasiyetinin aynı şekilde ilimiz genelinde bulunan tüm resmi ve özel okulların tamamında da aynı hassasiyetin gösterileceğinden hiç şüphemiz yoktur. Kamuoyuna saygılarımızla.”

Okul yetkililerinin, en kısa sürede soruna çözüm üretmek için velilerden süre istediği öğrenildi. Ancak LGS ve YKS dönemindeki öğrencilerin velilerinden mağduriyet yaşanmaması için kayıt alanlar olduğu bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
6 başkan 3 aday

6 başkan 3 aday