Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 8.26 milyon TL proje hibesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 8.26 milyon TL proje hibesi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erasmus+ 2024 teklif çağrısında Okul Eğitimi Akreditasyon Projesi için 8.26 milyon TL hibe aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 8.26 milyon TL proje hibesi
KAYNAK: İHA

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ 2024 teklif çağrısı kapsamında başvurusu yapılan Okul Eğitimi Akreditasyon Projesi ile 8 milyon 260 bin TL hibe almaya hak kazandı.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için Erasmus+ proje kapsamını açıkladı. Proje, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerindeki toplam 36 okulun Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, İspanya ve İtalya’da çeşitli faaliyetlerde bulunmasını içerecek. Bu faaliyetler arasında işbaşı gözlem, kısa dönemli öğrenci hareketliliği ve kurslar yer alacak.

Kökrek, projenin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hedeflerine hizmet edeceğini vurguladı. Bu kapsamda proje, kapsayıcılık, dijital dönüşüm, çevre ve iklim değişikliği ile mücadele ve demokratik hayata katılım gibi önemli konulara odaklanacak. Ayrıca, öğretmen ve okul idarecilerinin mesleki gelişimini destekleme ve yenilikçi öğretim yöntemlerinin kullanımını teşvik etme amacı güdülecek.

Uluslararası Eğitim Fırsatları Artıyor

Hasan Kökrek, Ağrı’daki Erasmus+ projelerinin her yıl niteliğinin arttığını belirterek, öğretmen ve öğrencilerin uluslararası öğrenme fırsatlarından faydalandığını ifade etti. "2027’de sona erecek projemizin bütçe ve hedefleri doğrultusunda, faydalandıracağımız öğretmen ve öğrenci sayısını mümkün olduğunca yüksek tutmayı hedefliyoruz," dedi.

Kökrek, yeni dönemde proje faaliyetlerine katılacak tüm öğretmen ve öğrencilere başarılı bir hareketlilik yılı diledi. Bu projeler, öğrencilere ve öğretmenlere uluslararası eğitim deneyimleri kazandırarak eğitim kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla Menteşe'de su sorunu çözülüyor mu?

Muğla Menteşe'de su sorunu çözülüyor mu?