Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Hiçbiri Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıl?: TDK Açıkladı

Hiçbiri Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıl?: TDK Açıkladı

Günlük yaşamda sıkça kullanılan “hiçbiri” kelimesi, yazım şekliyle ilgili merakları da beraberinde getiriyor. İşte detaylar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hiçbiri Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıl?: TDK Açıkladı
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Günlük yaşamda sıkça kullanılan “hiçbiri” kelimesi, yazım şekliyle ilgili merakları da beraberinde getiriyor. Bu kelimenin doğru yazılışı, “hiçbiri” şeklindedir ve her zaman bitişik olarak yazılır. Ayrı yazılması durumunda yazım yanlışı yapılır.

Hiçbiri Kelimesi Nasıl Yazılır?

TDK’ya göre, kelimelerin doğru yazılışları kişilerle paylaşılıyor. Bu doğru yazılışları öğrenen kişiler, yazılarını daha kaliteli bir duruma dönüştürebiliyor. “Hiçbiri” kelimesi, pek çok kişinin kafasını karıştırabiliyor. Ancak TDK’ya göre “hiçbiri” kelimesi, bitişik yazılmalıdır. Bu kelimeyi ayrı olarak yazdıklarında, yazım yanlışı yapar.

Hiçbiri Bitişik mi, Ayrı mı Yazılır?

“Hiçbiri” kelimesinin bitişik mi ayrı mı yazılacağı, internette sıkça araştırılan bir konu. Ancak “hiçbiri” kelimesi, bitişik şekilde yazılması gereken kelime grupları arasında yer alıyor. “Hiçbiri sen gibi olmadı.” cümlesinde görüldüğü gibi, bu kelime bitişik yazılmalıdır. Ayrı olarak yazılması, cümlenin anlam yapısını da bozabilir. Bu nedenle, “hiçbiri” kelimesinin doğru yazılışı her zaman “hiçbiri” şeklindedir. Kişiler, bu detaylara dikkat ederek yazılarını tamamlamalıdır. Aksi takdirde “hiçbiri” kelimesi, yazının akışını bozabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Montella Kasımpaşa Galatasaray maçını takip etti

Montella Kasımpaşa Galatasaray maçını takip etti