Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Hatay'da depremzede öğrenciler robotik kodlama öğrenecek

Hatay'da depremzede öğrenciler robotik kodlama öğrenecek

Hatay İskenderun'da yaşayan depremzede öğrenciler, robotik kodlama eğitimine yönelik açılan atölyeler sayesinde teknolojiyle buluşacaklar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da depremzede öğrenciler robotik kodlama öğrenecek
KAYNAK: İHA

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, depremzedelerin teknolojiyle tanışmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen 'robotik kodlama' eğitimi atölyeleri, öğrencilere yönelik önemli bir adım olarak hizmete girdi.

Hatay'da Depremzede Öğrenciler Robotik Kodlama Öğrenecek

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir dernek arasında imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan Geleceği Kodluyoruz H2O Projesi'nin açılış töreni, Hanife Uysal Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulda, 'Robotik Kodlama' ve 'Üretim Becerileri' adlı iki atölye öğrencilere kapılarını açtı. Öğretmenlerin eğitimini tamamlamasının ardından öğrenciler, bu atölyelerde teknoloji temelli dersler alabilecekler.

Hatay'da Depremzede Öğrenciler Robotik Kodlama Öğrenecek

Açılış programına katılan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve dernek üyeleri, atölyelerin faaliyete geçmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler. Kaymakam Demiryürek, açılışta yaptığı konuşmada, "Bu işler, normal hayata dönüşümüzü gösterir. Bu organizasyon, sadece bir okulda atölye açmaktan öte, daha ileri bir adımdır. Sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" dedi. Öğrencilere sağlanan bu eğitim fırsatının, gelecekteki teknolojiye yatkın bireylerin yetişmesine önemli katkılar sunması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Krunic transferinde mutlu sona ulaştı

Fenerbahçe Krunic transferinde mutlu sona ulaştı