Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Hatay'da Deprem Sonrası Sanatla İyileşen 300 Çocuk

Hatay'da Deprem Sonrası Sanatla İyileşen 300 Çocuk

Depremin Gölgesinde Sanatın Işıltısı: Hatay'da 300 Çocuk, Bale, Resim ve Müzikle Psikolojilerini Güçlendiriyor!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da Deprem Sonrası Sanatla İyileşen 300 Çocuk
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla yıkıma neden olduğu Hatay'da, Sanatoryum Fatma Satar Müzik Resim ve Bale Akademisi, çocuklara yönelik sanat eğitimi ile depremin psikolojik etkilerini hafifletiyor. Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi'nde faaliyet gösteren sanat okulu, depremin yaralarını saran bir umut kaynağı haline gelmiş durumda.

A W102820 02

Sanatın İyleştirici Gücü

Sanat akademisi, 27 yıldan uzun bir süredir kesintisiz olarak faaliyet gösteriyor ve özellikle depremzedelerin çocuklarına yönelik olarak resim, müzik ve bale eğitimlerini sürdürüyor. Depremin yol açtığı travma ve olumsuz etkilerden uzaklaşmaya çalışan yaklaşık 300 çocuk, Sanatoryum Fatma Satar'da sanatın iyileştirici gücü ile buluşuyor.

300' e Yakın Öğrenciye Hizmet Veriyor

Sanat akademisi eğitmeni Fatma Satar, “Öncesi büyük bir sanat okulu olan kurumumuz, şu anda 300'e yakın öğrenciye hizmet vermektedir. Piyano, keman, gitar, yan flüt, resim ve bale eğitimleri ile öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Ayrıca, ailesini kaybetmiş ve maddi durumu zor olan öğrencilere burs imkanı sunarak, onların da eğitim almalarını sağlıyoruz. Amacımız, devlet konservatuarlarına yetenekli gençler yetiştirmek” şeklinde konuştu.

A W102820 06

Sanat Dünyasında Yetenekli Bireyler Kazandırıyor

Depremin ardından çocukları sanat ile buluşturan Fatma Satar, aynı zamanda öğrencilere ücretsiz burs imkanı tanıyarak, gelecekte sanat dünyasına yetenekli bireyler kazandırmayı hedefliyor.

Eğitim alan öğrencilerden biri olan Feray Kunt, “Evladımın bu sanat akademisinde eğitim alması, depremin etkilerini atlatmasına yardımcı oldu. Bu ortamda olmak, çocuğumun gelişimine katkı sağlamak beni mutlu ediyor” dedi.

A W102820 05

Piyano eğitimi alan Naz Öksüz ise, “Burada kendimizi özgür hissediyoruz. Piyano dersi alsak bile, resim derslerine de katılabiliyoruz. Bu ortamda kendimizi ifade edebiliyoruz” şeklinde duygularını ifade etti.

Hatay'daki bu sanat okulu, sadece deprem sonrası çocukların psikolojik iyileşmesine katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda yetenekli gençleri devlet konservatuarlarına kazandırmayı amaçlayarak sanatın geleceğe ışık tutuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ümit Uysal’dan Kardeş Belediyeye Anlamlı Ziyaret

Ümit Uysal’dan Kardeş Belediyeye Anlamlı Ziyaret