Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Erdoğan'dan öğretmenlere ve lisansüstü öğrencilere müjde

Erdoğan'dan öğretmenlere ve lisansüstü öğrencilere müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde ki konuşmada, ücretli öğretmenlere ve lisansüstü öğrencilere müjdesi verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'dan öğretmenlere ve lisansüstü öğrencilere müjde

Nihat Saraç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapılacağını duyurdu. Erdoğan, Milli Eğitim burslusu lisansüstü öğrencilerin burslarına da yüzde 26'lık artış yapılacağını açıkladı.

Erdoğan, "Resmi eğitim kurumlarında ek ders karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Bu kardeşlerimizin saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023'te yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız. Milli Eğitim burslusu lisansüstü öğrencilerimizin burslarını da değişen oranlarda yükseltiyoruz. Burslarda döviz bazında ortalama yüzde 26 civarında bir zam yapmış oluyoruz. Her iki müjdemizin de hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Erdoğan, yaptığı konuşmada ayrıca, "Kıymetli öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz. 780 bin kilometre kare vatan toprağının her karışında aşkla çalışan eğitim ordumuzun her bir neferine ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 29 Ekim'de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu hep birlikte yaşayacaklarını belirterek, "Türkiye Yüzyılı vizyonunun siyasi bir söylemden öte kapsamlı hedefler bütünü olduğu görülmüş oldu. Mayıstaki seçimlerde milletimizin Türkiye Yüzyılı'na olan güçlü desteği teyit edildi. Bu köprüyü güçlendireceğiz. Tıpkı bir asır önce olduğu gibi 85 milyon el ele vererek Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Erdoğan, ücretli öğretmenlere ve lisansüstü öğrencilere yapılan zammı, Türkiye'nin eğitim alanındaki yatırımlarına ve geleceğe yönelik hedeflerine verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendirdi.

CHP'li vekili ima etti: "Mehmetçik'ime saldıran sözde milletvekiline ders vereceğiz"

Erdoğan, konuşmasında, isim vermeden CHP'li Engin Altay'ın, "Kahramanlarımızın ailelerine maaş bağlamayın" sözlerini eleştirdi. Erdoğan, "Bir tane sözde milletvekili benim Mehmetçik'ime saldırıyor. O Mehmetçik ki teröristlere karşı fedai can ediyor. Ama mensubu olduğu ana muhalefet partisi bu milletvekili müsveddesine en ufak bir söz söylemiyor veya bir müeyyide uygulamıyor. Şu anda bu topluluk Allah'ın izniyle bu sözde milletvekillerine gereken dersi gerektiği zamanda en ideal şekilde verecek kalitededir" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müge Anlı bu sefer muhabbet kuşunun peşine düştü

Müge Anlı bu sefer muhabbet kuşunun peşine düştü