Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Ders süreleri azalacak m? Bakan Tekin açıkladı

Ders süreleri azalacak m? Bakan Tekin açıkladı

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ders süreleri konusunda merak edilen soruyu yanıtladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ders süreleri azalacak m? Bakan Tekin açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Okul öncesi eğitim ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına yoğunlaşan Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişiklikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalışmaları devam eden müfredat değişikliği için konuşan Bakan Tekin, 'Ders sürelerinde kısalma olmayacak. Sadeleştirme müfredatta olacak. Yeni müfredat ile ilgili açılmalarda sona yaklaştık. Bir dahaki Kabine toplantısına kadar müfredat değişikliğinin detaylarını paylaşacağız.' dedi.

Bakan Tekin daha önce söz konusu değişiklikle çocuklara gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapılmayacağını ve derslerin tamamında sadeleşme olacağını belirtmişti. Müfredat değişikliği; ilkokul, ortaokul, lisede tekrar eden konuların sadeleştirilmesine yoğunlaşacak. Ayrıca pedagojik usullerle anlatılmayan konular düzenlenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Acılı Anne ve Baba Adalet Bekliyor: Oğullarını Kaybettiler!

Antalya'da Acılı Anne ve Baba Adalet Bekliyor: Oğullarını Kaybettiler!