Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim CHP İstanbul Saraçhane'de Eğitim Mitingi Düzenledi

CHP İstanbul Saraçhane'de Eğitim Mitingi Düzenledi

CHP, atanmayan öğretmenler ve eğitimdeki sorunları gündeme taşımak için İstanbul Saraçhane'de büyük bir miting düzenledi. CHP'li Suat Özçağdaş, liyakat vurgusu yaparak, eğitimde adalet ve hak taleplerini dile getirdi. Öğretmenler insanca çalışma şartları istediklerini belirtti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: ANKA

CHP, atanmayan öğretmenler başta olmak üzere eğitim sorunlarına dikkat çekmek amacıyla İstanbul Saraçhane'de Büyük Eğitim Mitingi organize etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş açılış konuşmasını yaptı. Mitingde, eğitim sendikalarının temsilcileri ve atanmayan öğretmenler de söz aldı.

Suat Özçağdaş: "Mülakata Hayır, Liyakate Evet Demek İçin Buradayız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, yoksulluk sınırında yaşayan, hakları ellerinden alınmak istenen öğretmenler için alanda olduklarını belirterek, "Mülakata hayır, liyakate evet demek için, hak, hukuk, adalet demek için buradayız. Depremde sevdiklerini kaybetmiş, çifte mağduriyet yaşayan atanmayan öğretmenler için buradayız. 2022 KPSS'de ek atama sözü verilmiş ancak yerine getirilmeyen sözler için buradayız. Üniversitelerin özerkliği ve nitelikli bilimsel eğitim için mücadele eden öğretim üyeleri ve öğrenciler için buradayız. Getirilen çağ dışı eğitim müfredatına karşı çıkmak için buradayız. Düşünen, üreten, yurttaşlar yerine itaatkar ve kanaatkar yurttaşlar isteyen iktidara hayır demek için buradayız. Laik, nitelikli, kamusal eğitim talebi için buradayız" dedi.

Hilal Başkapan: "Bizler Mesleğimizi İnsanca Şartlarda Yerine Getirmek İstiyoruz"

Dört kez KPSS'ye giren ve atanamayan okul öncesi öğretmeni Hilal Başkapan, "Ataması yapılmayan öğretmenler ya düşük ücretlerle okullarda çalışmak zorunda ya da asgari ücretin yarısına ücretli öğretmenlik yapmak zorunda kalıyor. Bizler mesleğimizi insanca şartlarda yerine getirmek istiyoruz. Üniversite hocalarımızdan, sözlü sınavların en güvenilmez sınavlar olduğunu defalarca öğrendik ama onların büyük bir bölümünün sessizliğini anlayamıyoruz. Suriyeli öğretmenlerin sınavsız şekilde göreve başlaması bizleri derinden üzüyor" diye konuştu.

Kadem Özbay: "Atanmayan Öğretmenler Varsa, İktidarı Atmak da Yurttaşların Sorumluluğudur"

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Bugün bir tarihe tanıklık ediyoruz" diyerek CHP'nin düzenlediği miting için teşekkür etti. Sendikal mücadelelerinin her zaman eğitim emekçilerinin ve çocukların yanında olduğunu vurgulayan Özbay, "Bu ülkede fındık mitingi, patates mitingi yapıldı, hepsi doğruydu ama ilk defa bir eğitim mitingi yapılıyor. Eğitimde yarattığınız tahribatın sorumlusu sizsiniz. Atanmayan öğretmenler varsa, iktidarı atmak bu ülkenin yurttaşlarının sorumluluğudur" dedi.

Kemal Irmak: "O Müfredatı Hayata Geçirmemek İçin Direnişimize Devam Edeceğiz"

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, "Biz liyakat dedikçe onlar 'biat ve mülakat' dediler. Biz eşit işe eşit ücret dedikçe onlar 'öğretmene apolet' dediler. Biz laik, demokratik, kamusal ve karma eğitim dedikçe onlar 'eğitimi dincileştireceğiz' dediler. Biz güvenceli iş, gelecek dedikçe onlar asgari ücretin altında köle gibi öğretmen çalıştırmaya devam ettiler. Bu son müfredata ve karanlık gidişe karşı biz toplumsal aydınlanma diyoruz. O müfredatı hayata geçirmemek için okullar kapanana kadar direnişimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Meral Güler: "Bu Müfredat Programında Kadın Erkek Eşitliği Yok"

EŞİK Platformu adına Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Meral Güler, yeni müfredat programında kadının adının geçmediğini ve kadın erkek eşitliği bulunmadığını belirtti. Güler, "Kadın erkek eşitliğinin eğitim modelinde yer almasını istiyoruz. Kız çocuklarının da erkek çocukları kadar eğitime katılmasını istiyoruz. Yeni müfredat bizim kabul edebileceğimiz bir eğitim modeli değildir. Eşitlik sağlanana kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sahneye çıkarak mitinge gelenleri selamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taşıt kredisi güncellemesi: 400 bin TL'nin geri ödemesi

Taşıt kredisi güncellemesi: 400 bin TL'nin geri ödemesi