Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Antalya'da geçmişi silindi! Peşine düştü

Antalya'da geçmişi silindi! Peşine düştü

Antalya'da yaşayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi ve okul birincisi Kürşat Eren Yurtseven, yaşadığı bir sorun nedeniyle hayatının şokunu yaşıyor. Yurtseven, on gün önce okul puanının sıfırlandığını gördüğünde büyük bir endişe ve karışıklıkla karşı karşıya kaldı. Bu sorun, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sayılı aylar kala 4 yılını kaybetme riskiyle sonuçlanabilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da geçmişi silindi! Peşine düştü
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş'tan Antalya'ya taşınan emekli Mehmet Yurtsever, 3 yıl önce ailesiyle birlikte taşındı. Oğlu Kürşat Eren Yurtsever (18) ise Antalya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıfa kaydını yaptırdı. Kahramanmaraş'ta gösterdiği başarıyı Antalya'da da sürdüren Kürşat Eren Yurtsever, iki yılın sonunda okul birincisi olarak öne çıktı ve burs almaya hak kazandı. Ancak bu dönemin başında, sistemden okul puanına baktığında puanının silindiğini gördü. E-devlet üzerinden sorgulama yaparak, "Tarafınıza veya velisi olduğunuz kişilere ait öğrencilik bilgisi bulunamamıştır" mesajıyla karşılaştı.

Her yere ulaşmaya çalıştı!

Aile, bu sorunu çözmek için okul yönetimi, İlçe Milli Eğitim, İl Milli Eğitim ve CİMER ile iletişime geçti. Ancak bu görüşmeler ve yazışmalar sonuç vermedi. Ayrıca, Kahramanmaraş'taki 9. sınıf notlarına da deprem nedeniyle ulaşılamadı. Yaklaşık 10 gündür ne öğrenci olduğunu ne de okul puanını geri alabilen Kürşat Eren Yurtseven, şu anda üniversite hayali ve okul birinciliği unvanı tehlikede. Aile, sorunun bir an önce çözülmesini ve çocuklarının puanlarının geri verilmesini talep ediyor.

Öğrencinin bursu kesbilebilir mi?

Mehmet Yurtsever, çözüm bulamamanın yanı sıra oğlunun bursunun da kesilme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Aile, bu sorunun çözümü için yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Öğrenci konuştu 

Kürşat Eren Yurtseven, yaşadığı sorunu şu şekilde açıklıyor:

"9. sınıfı Kahramanmaraş'ta özel bir lisede tamamladım. Daha sonra Antalya'ya taşınınca bu meslek lisesine kayıt oldum. Bugüne kadar notlarım ve başarım sorunsuzdu. Ancak 12. sınıfın başında, yani birkaç gün önce sisteme baktığımda hiçbir veri olmadığını gördüm. Tüm notlarımın silindiğini fark ettim. Şu an e-okul sistemine erişimim yok, e-devletten de öğrenci olarak görünmüyorum. Tek hedefim endüstri otomasyon teknoloji alanında kendimi geliştirmek ve üniversiteye gitmekti. Ancak şu an hiçbir notum olmadığı için üniversiteye giremeyeceğim ve seneyi tekrar etmek zorunda kalacağım. 11. sınıftan yeniden başlamam gerektiği söyleniyor."

Kürşat Eren Yurtseven, notlarının ve okul birinciliğinin geri getirilmesini talep ediyor ve geleceği için endişeli. Ailenin tek isteği, çocuklarının okul başarısının ve geleceğinin tehlikeye girmemesi. Ancak şu an ne yapacaklarını bilemez durumda olduklarını dile getiriyorlar. Sorunun kaynağı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor, ve çözüm arayışları devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2023'ün 4. çeyreği için kapsamlı kripto analizi

2023'ün 4. çeyreği için kapsamlı kripto analizi