Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Akdeniz’in yeni tarım protokolü

Akdeniz’in yeni tarım protokolü

Akdeniz Üniversitesi ve Türk Traktör arasında iş birliği protokolü imzalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz’in yeni tarım protokolü

Protokol kapsamında traktör ve tarım makinaları kullanımına yönelik eğitim programı işlevi de görecek arazi çalışmaları yapılacak. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen protokol törenine Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Dekan Yardımcıları  Doç.Dr. Hüseyin Çancı ve Doç.Dr. Demir Özdemir, Türk Traktör Satış Sonrası Direktörü Oktay Yıldırım ve Teknik Servis Grup Müdürü Cem Tüfekçi katıldı.

“ÜLKEMİZE KATKI SAĞLIYOR”

Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, “Akdeniz Üniversitesi olarak Üniversite - sanayi, Üniversite-özel sektör iş birliklerini çok önemsiyoruz. Ülkemizin toplu kalkınmasına bu iş birliklerinin büyük katkı sağladığına inanıyoruz. Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş.’de Türkiye’mizin tarım makinaları alanında köklü bir firması. Yaptığımız bu protokollün Ziraat Fakültemize, Üniversitemize, Türk Traktöre ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türk Traktör’e de özellikle fakültemiz eğitimlerinde kullanılmak üzere hibe ettikleri tarım makinaları için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK ŞANS”

IMG_0588

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, “Türk Traktör ile imzaladığımız bu protokolle öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz arazi çalışmalarını yakından izleme ve inceleme fırsatı bulabilecekler. Özellikle öğrencilerimiz için bu büyük bir şans olacak. Teoride öğrendikleri pek çok bilginin uygulama aşamasını da böylece yakından görebilecekler. Bu da onların eğitim-öğretim kalitelerini artıracak. Ziraat Fakültesi olarak nitelikli öğrenci yetiştirme konusunda ve ülke tarımına maksimum düzeyde katkı sunma yolunda bir adım daha atmış olduk. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

SAHADA EĞİTİM VERİLECEK

Protokol kapsamında Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin Aksu Araştırma ve Uygulama ve Eğitim Tesisinde bulunan toplam 1080 dekarlık üretim alanlarında Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş tarafından toprak işleme ve ekime hazırlama, traktör ve tarım makinaları kullanımına yönelik eğitim programı işlevi de görecek arazi çalışmaları Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi ve öğrencileri ile şirket bayilerinin katılımına açık olacak şekilde gerçekleştirilecektir. Protokol kapsamında ayrıca 1600 litre hacimli Türk Traktör markalı DFS1600 model gübre serpme makinesi ve Türk Traktör markalı TF210K model kaydırmalı toprak frezesi eğitim amacıyla kullanılmak üzere Ziraat Fakültesi’ne hibe edilecek.

Haber Merkezi

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Semih Esen’den anlamlı ziyaret

Başkan Semih Esen’den anlamlı ziyaret