Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Akdeniz Üniversitesi Asya Kıtasını Temsil Etti!

Akdeniz Üniversitesi Asya Kıtasını Temsil Etti!

Dünyanın dört bir yanından kompozit doku nakli uzmanları, ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen Uluslararası Vaskülarize Kompozit Allotransplantasyon Kongresi’nde bir araya geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi Asya Kıtasını Temsil Etti!
KAYNAK: Akdeniz Üniversitesi/ Bülten

Dünyanın dört bir yanından kompozit doku nakli uzmanları, ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen Uluslararası Vaskülarize Kompozit Allotransplantasyon Kongresi’nde bir araya geldi. Bu önemli etkinlikte, Akdeniz Üniversitesi’nin etkileyici katılımı dikkat çekti.

Akdeniz Üniversitesi, Dünya’ya Öncülük Ediyor

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Asya kıtasını temsilen katıldığı kongrede, üniversitede gerçekleştirilen dört yüz nakli hakkında deneyimlerini paylaştı. Ayrıca, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, dünyada ilk kez Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen kadavradan rahim nakli hakkında tarihsel gelişim ve deneyimlerini anlattı. Her iki sunum da bilim insanları tarafından büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin Gururu Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, böylesi önemli bir uluslararası etkinlikte Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. “Kongrede yüz, kol ve rahim nakli gibi kompozit doku nakilleriyle ilgili tecrübe paylaşımı yapıldı. Her merkez kendi uzmanı olduğu alanda sunumlar yaptı. Dünyada bu üç alanda birden çalışan tek merkez olduğumuz için Akdeniz Üniversitesi çok dikkat çekti. Bizim geldiğimiz bu nokta sadece üniversitemizin değil, ülkemizin de sağlık alanında geldiği noktayı göstermesi açısından çok kıymetli.” dedi. Bu başarı, Türkiye’nin sağlık alanındaki ilerlemesinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayserisporlu sporcu milli takıma seçildi

Kayserisporlu sporcu milli takıma seçildi