Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Adanalı öğrencilerin hazırladığı kısa film Fransa’da yarışacak

Adanalı öğrencilerin hazırladığı kısa film Fransa’da yarışacak

Fransa'da Ulusötesi Tarih Eğitimi HİSTOLAB kapsamında yapılacak kısa film yarışmasında Türkiye'yi Adanalı öğrenciler temsil edecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adanalı öğrencilerin hazırladığı kısa film Fransa’da yarışacak
KAYNAK: İHA

Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Ulusötesi Tarih Eğitimi HİSTOLAB' projesi kapsamında Fransa'da düzenlenecek kısa film yarışmasına, Şehit Mehmet Fatih Ongun Ortaokulu'ndan katılan öğrenciler, Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sema Gedikli öncülüğünde 10 öğrenci, proje kapsamında bir kısa film hazırlayarak Adana ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nden onay aldı. Film, Fransa'da 18 farklı ülkeden gelen projeler arasında yer alarak yarışmaya katılmaya hak kazandı ve Türkiye'yi temsil etme şansını elde etti.

Adanalı Öğrencilerin Hazırladığı Kısa Film Fransa’da Yarışacak

Projenin ana amacı, Avrupa genelinde tarih eğitimine katkıda bulunmak ve tarih öğretiminde yenilikçi uygulamalar ile araştırmaları ortaya çıkarmak olarak belirlendi. Bu hedef doğrultusunda, Avrupa Birliği ile Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan 'Ulusötesi Tarih Eğitimi ve İşbirliği Laboratuvarı' (HISTOLAB) projesi, 01 Mayıs 2022 tarihinde hayata geçirildi.

Fransa'da 3-5 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek proje grubu öğretmenleri ziyaretinde, Sema Gedikli'nin okulu ve Türkiye'yi temsil edeceği belirtilirken, çekimler ise Adana Arkeoloji Müzesi ve Şehit Mehmet Fatih Ongun Ortaokulu'nda gerçekleştirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HSK kararnamesiyle yeni başsavcılar belirlendi

HSK kararnamesiyle yeni başsavcılar belirlendi