Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim 24 Kasım'da Ankara'da 81 ilden öğretmenler buluştu

24 Kasım'da Ankara'da 81 ilden öğretmenler buluştu

24 Kasım Öğretmenler Günü Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenlerin hikayeleri

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
24 Kasım'da Ankara'da 81 ilden öğretmenler buluştu
KAYNAK: İHA

Türkiye’nin 81 ilinden gelen öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak için Ankara’ya geldi. Kendi alanlarında eğitimde farklılık yaratan bu öğretmenler, İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. Bingöl’den gelen Sınıf Öğretmeni Kadir Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Türkçe ders kitabı ve çalışma kitabının hazırlanmasında yazar olarak görev aldığını belirtti. Çelik, 'Kitap yazma komisyonuna katılma amacım çocuk gözüyle ‘bu kitapları nasıl okurum’ diye baktım ve yapacağımız değişiklikleri çocukların ruhunda nasıl bir heyecan uyandırırız hedefiyle yola çıktık. Bu hususta çalışmalar yaptık, amacımıza da ulaştığımızı düşünüyoruz. Sahadan olumlu dönüşler geliyor bize. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk oluyor' dedi. 

Bu hususta gönüllü eğitimlerim de oldu

Sınıf Öğretmeni Kadir Çelik, 'Öğretmenlerin sınıf düzeyinde bazen öğrenci bakış açısına yaklaşamadığını düşündüğüm için bu eğitimleri arkadaşlarımla paylaşmak istedim.Bu hususta gönüllü eğitimlerim de oldu. Öğretmen arkadaşlarım sahada bunları uyguladıklarında çocuklarda değişikliklerin hızlı ve kesin çözümler üreterek sonuca ulaştıklarını gördüm. Bu konuda davranış değişiklikleri, en çok yaşadığımız sorun davranışlardır. Çocukların karşısında rol model olarak alabileceği yetişkinler var ama kendisini o role koyabilme yeteneği yok. Kendisini ifade edemiyor. Sınıf ortamında öğretmen arkadaşlar drama yöntemiyle rol vererekten çocuklardaki çağrışımları gün yüzüne çıkartıyorlar ve artık çözüm bulmuş oluyorsunuz' dedi.

Bu şekilde bir talep geldi ve sevinerek kabul ettim

Gaziantep’te Olcay Külah Ortaokulunda görevli İngilizce Öğretmeni Zehra Sarı, eğitim öğretimin dört duvardan sınırlı olmadığını söyleyerek, 'Eğitim her yerdedir. Bu çerçevede evde eğitim verdiğimiz kas hastası öğrencimiz var. Örgün eğitime hiçbir şekilde katılamamış bir öğrencimiz. Bu şekilde bir talep geldi ve sevinerek kabul ettim. Bir çocuğun kalbine dokunmak biz öğretmenler için büyük bir mutluluk. Yaklaşık 3 yıldır öğrencimizle evde dersleri sürdürüyoruz. Şu anda biraz rahatsızlandı, uzun süredir hastanede. Bir an önce iyileşmesini ve eğitimlerimize devam etmek istiyoruz' şeklinde konuştu.

Arkadaşlarımla uzun zamandır görüşemiyorum

Sarı, 'Gazze’de bulunan İngilizce öğretmenleriyle de sosyal medya üzerinden irtibat kurarak onlarla programlar yaptık. Programda oradaki çocukların içerisinde bulunmuş olduğu ortamı, dehşeti görebiliyorduk. Arkadaşlarımla uzun zamandır görüşemiyorum. Ateşkesle birlikte arkadaşımla görüşme imkanı buldum ama konuşabilecek durumda değildi. Ateşkesin sağlanıp, öğrencilerin normal hayatına dönerek okullarına gitmelerini bekliyoruz. Savaşın son bulup onlarla tekrar bir araya gelmek istiyoruz. Gazzeli çocuklarla yüz yüze de görüşmek istiyoruz' diye konuştu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İslam Memiş uyardı! Parasını oraya yatıran zarar edecek

İslam Memiş uyardı! Parasını oraya yatıran zarar edecek