Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim 11 Yaşındaki Zümra Evren dünya şampiyonu!

11 Yaşındaki Zümra Evren dünya şampiyonu!

İzmir'de 7. sınıf öğrencisi Zümra Evren, Polonya merkezli düzenlenen hızlı okuma yarışmasında büyük bir başarı elde etti. Buca ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Zümra, 23 sayfa kitabı sadece 20 dakikada okuyarak dünya birincisi unvanını kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
11 Yaşındaki Zümra Evren dünya şampiyonu!

 Yarışmaya 6 farklı ülkeden 30 öğrenci katılmıştı, ve Zümra bu zorlu rekabeti galip tamamlayarak Türk bayrağını gururla taşıdı.Zümra, başarı hikayesini şu şekilde paylaştı: "Annem küçüklüğümden beri kitap okumam için bana hep kitap alırdı. İlkokulda Yıldırım öğretmenin kitap okuma alışkanlığımı ilerletti ve bu sayede kitap okuma alışkanlığım oluştu. Ben almak istediğim kitapları teyzeme söylüyordum ve teyzem de benim için sipariş ediyordu. Böylece kitapları ve okumayı çok sevmeye başladım. Daha sonraki süreçte hızlı okuma için bir kursa kayıt oldum. Ardından yarışmaya katılmaya karar verdik. Yarışmaya girdiğimde karşıma 23 sayfalık metin bulunan bir kitap çıktı. Onu 20 dakikada okumaya çalıştım. Ardından metinle ilgili 8 soru geldi ve o 8 soruyu okuduğum metine göre cevaplamam gerekiyordu. Hem verilen süre içerisinde metini okudum hem de sorulan soruların tümüne doğru cevap vererek birinci oldum ve madalyayı aldım. Böylelikle dünya birincisi oldum. Sonuçlar açıklanınca çok şaşırmıştım. Sırtımdan büyük bir yük kalkmış gibi oldu. Birinci olmayı beklemiyordum. Çünkü ben bu yarışmaya kendimi denemek için girmiştim."

ihaeğitim22

Soru başına bir dakika düşüyor

Zümra, ayrıca arkadaşlarına hızlı okumayı tavsiye ediyor ve şunları ekliyor: "Hızlı okumak çok önemli. Çünkü LGS ve YKS sınavlarında soru başına bir dakika düşüyor ve bunu hızlı okuyarak daha çok geliştirebiliriz. Benim okumamda ve anlamamda bir sakınca yoktu. LGS ve YKS sınavlarında soru başına bir dakika düştüğü için ben kendimi hızlandırmak istedim."

Zihinsel gelişime katkı sunuyor

Zümra'nın annesi Lerzan Evren, çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın önemine dikkat çekiyor ve onunla birlikte kitap okuma saatleri düzenlediklerini belirtiyor. Kitap okumanın çocukların zihinsel gelişimine katkı sağladığını vurguluyor.

ihaa eğitim 33

Okuma alışkanlığının önemi

Dünya şampiyonu Zümra'nın başarısını kutlayan hızlı okuma eğitmeni Mehmet Taşhanlıgil ise Zümra'nın hızlı okuma becerilerini geliştirmek için bir yıl boyunca çalıştığını ve bu süreçte önemli ilerlemeler kaydettiğini açıklıyor. Ayrıca, Türkiye'den böyle bir başarının çıkmasının okuma alışkanlığının önemini bir kez daha vurguladığını ifade ediyor.

Bu önemli başarıyla gurur duyan Zümra'nın ailesi, kitap okumanın çocuklarına sevgiyle kazandırılması gerektiğini vurguluyor ve kitap okuma alışkanlığının zihinsel gelişim için çok önemli olduğuna inanıyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eczacıbaşı Dynavit Beşiktaş Ayos’u 3-0 yendi

Eczacıbaşı Dynavit Beşiktaş Ayos’u 3-0 yendi