Kendi genç ama görüş, tespit ve söylemleri oldukça akılcı ve gerçekçi bir siyasetçi ile konuştum. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan bahseceğim. Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD)’ın düzenlediği toplantı kapsamında Antalya’ya gelen Hüseyin Baş, vekil dokunulmazlığı olmaması rağmen neler söyledi neler? ‘Şu an muhalefetin yüzde 80 oyu var’ da dedi, ‘Dünyada deli yöneticiler artıyor’ da dedi. Hatta kaçınılmaz bir şekilde 3. Dünya Savaşına sürüklendiğimizi de söyledi…
Kendisi Türkiye’nin en genç siyasi parti lideri henüz 34 yaşında ama fikirleri ve söylemleri pek çok siyasetçiyi cebinden çıkartır. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 5. olağan toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hüseyin Baş’ın açıklamalarının satır aralarına geçmeden ANSİAD’ı da böylesi toplantı ve buluşmaları yılmadan, korkmadan gerçekleştirdiği ve sürdürdüğü için tebrik etmek gerekiyor.
Demokrasiye Çöktüler…
Hüseyin Baş’a tabi ki ilk olarak Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması hakkındaki düşüncelerini sorduk. “Soruşturulmuyoruz, cezalandırıyoruz” diyen Hüseyin Baş, yaşananların demokrasi ve hukukla bağdaşmadığını belirterek yaşananların mafya tabiriyle ‘çökme’ olarak nitelendirdi. Hüseyin Baş Türkiye’de yargı bağımsızlığı üzerine bakın ne dedi: “Neyi konuşabiliriz, neyin tarafsızlığını. Peki tarafsızlığını konuştuğumuzda bir belediye başkanının kitaplar dolusu yolsuzlukları varken yargılanmayıp bir başka belediye başkanının gizli tanıklarla, iftiraya dayalı delil sayılan ifadelerle yargılanmasını nereye koyabiliriz? Hiçbir yere koyamayız.”
İmamoğlu’nun tutuklanmasını ve sonrasında yaşanan sokak tepkilerine de farklı bir bakış açısı sunan BTP lideri, yapılanların bile bile olduğunu ve amaçlarının da toplumu germek olduğunu söyledi. Hatta yaşanan bu gerginliğin global boyutlara çıkacağına dair de öngörüde bulunan Hüseyin Baş, “Amerika’da Donald Trump’ın 5 Kasım’da seçimi kazanmasıyla birlikte Türkiye’de farkındaysanız çok hızlı bir süreç başladı. Ben bu süreci Amerika’dan bağımsız bir süreç olarak değerlendirmiyorum. Ayırca, dünyada deli yönetici sayısı her geçen gün artıyor, bunlar savaşmak isteyebilir. Bu yüzden dünya kaçınılmaz bir şekilde 3. Dünya Savaşına hızla ilerliyor” dedi
İsmet İnönü Vurgusu…
Her fırsatta demokrasi ve hukuk vurgusu yapan Hüseyin Baş, İsmet İnönü’nün 2. Dünya savaşına Türkiye’yi sokmayarak ne kadar önemli bir siyaset başarısı ortaya koyduğunu da belirtti. “Dünya bir savaşa girmek isteyebilir, önemli olan bizim ne yapacağımız. Biz savaşmak zorunda değiliz, savaşan çatışan ülkelerin sorunlarına çözüm bulmak zorunda değiliz toplum olarak ‘tek yürek, tek bilek’ anlayışına sahip olmamız gerekiyor” diyen Türkiye’nin milli ekonomi kavramından da giderek uzaklaştığını söyledi.
Sevgili okurlar, yazımın başında belirtiğim gibi genç yaşına rağmen çok cesur bir siyasetçi olan Hüseyin Baş, yaşanan son olaylar sonrası muhalefetin yüzde seken’e yüzde yirmi oranında bir üstünlük içinde olduğunu da söyledi.
Hüseyin Baş’a ilettiğim son soruma verdiği cevabı da çok manidardı. “Futbolda A Ligi’ne çıktık; demokrasi, hukukta ve tabi ki ekonomide Türkiye ne zaman A Lige çıkar?” -Hüseyin Baş: “2041… Bu rakamı afaki söyledim, yani maalesef A ligini pek yakın görmüyorum.” Ne diyelim belki siyasetimizin en genç genel başkanı 50’li yaşlara geldiğinde ülkemiz her alanda A ligine çıkar.
Eee ne demişler ‘Umut, fakirin ekmeği”