Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Endonezya'da Dukono Yanardağı Dağcıların Tırmanışı Sırasında Patladı

Endonezya'da Dukono Yanardağı Dağcıların Tırmanışı Sırasında Patladı

Endonezya'nın Halmahera Adası’ndaki Dukono Yanardağı, dağcıların zirveye tırmanışı sırasında patladı. Patlama sırasında dağcılar hızlı bir şekilde bulundukları yerden kaçtı. Şans eseri kimse yara almadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Endonezya'nın Halmahera Adası’nda yer alan Dukono Yanardağı, 17 Ağustos’ta dağcıların zirveye tırmanışı sırasında ani bir patlama yaşadı. Patlama anında kraterden fışkıran kül ve duman etrafa yayıldı, gökyüzünü devasa bir duman bulutu kapladı.

Patlamanın etkisiyle Dukono Yanardağı’ndan yaklaşık 2.4 kilometre yüksekliğe kadar kül püskürüldü. Patlamanın ardından dağcılar, korkulu anlar yaşayıp bulundukları noktadan hızlıca kaçtı. Yerel kaynaklara göre, dağcılar olaydan herhangi bir yara almadan kurtuldu.

Güvenlik uyarıları yapıldı

Patlama anına ait görüntüleri paylaşan Anak Esa, yaşananları şöyle değerlendirdi: “Dukono’nun volkanik aktivitesi oldukça yüksekti ve kraterden parçalar saçıldı. Zirveye tırmanmadan önce rüzgarın yönü, patlamanın gücü ve diğer unsurları dikkatlice gözlemlemeliyiz. Şartlar uygun değilse zirveye çıkmaya çalışmayın.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afyonkarahisar Valisi Atatürk Fotoğrafını Kaldırdı

Afyonkarahisar Valisi Atatürk Fotoğrafını Kaldırdı