Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell'den Gazze Açıklamaları

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell'den Gazze Açıklamaları

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'deki kriz için mevcut yardımların yetersiz olduğunu ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell'den Gazze Açıklamaları
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Mısır'ın Refah sınır kapısını ziyaret ederek Gazze'deki insani durumu değerlendirdi. Borrell, Refah sınır kapısında yapılan yardımların Gazze'deki ihtiyaçlara kıyasla “okyanusta bir damla” olduğunu belirtti.

Borrell, “Buraya uydu görüntüleri aracılığıyla bakmaya alışkınım. Ancak canlı olarak görmek farklı bir deneyim” dedi. İçeri girmeyi bekleyen 1400 tır olduğunu ve sadece 50 tırın içeri girebildiğini belirterek, bu durumun Gazze’deki ihtiyaçlar için yetersiz olduğunu vurguladı.

Kriz İnsan Yapımı

Borrell, Gazze’deki mevcut krizin doğa kaynaklı bir afet değil, insan yapımı bir trajedi olduğunu ifade etti. Hamas’ın bir yıl önceki terör saldırısını kınadıklarını ancak bu durumun başka bir dehşeti haklı çıkaramayacağını söyledi. “Bu sadece bir savunma meselesi değil, insan haklarının büyük bir ihlali” dedi.

AB’nin Filistinlileri desteklemeye devam edeceğini ve siyasi bir çözüm arayışının önemine dikkat çekeceğini belirten Borrell, “Bu gece birine yiyecek verip, yarın öldürülmesi çözüm değil” ifadesini kullandı. Ayrıca, enerji barlarının İsrail tarafından engellendiğini ve bu tür engellerin yardımların etkisini sınırladığını belirtti.

Ateşkes ve Diploması

Borrell, AB’nin ve üye ülkelerin ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması için çağrıda bulunduğunu, müzakerelerin ise hızlı ilerlemediğini belirtti. İsrail yetkililerine siyasi ve diplomatik baskı uygulama kapasitesinin sınırlı olduğunu ifade eden Borrell, “Birileri erteliyor. Neden hala ateşkes sağlanamadığını anlamıyorum” dedi.

Mogadişu Benzetmesi

Borrell, Gazze’nin yeni bir Mogadişu olmaması gerektiğini belirtti. Gazze’de kamu düzeninin sağlanması gerektiğini vurgulayan Borrell, Filistin Yönetimi’nin bu konuda önemli bir sorumluluğu olduğunu ve düzenin geri dönmesi için büyük desteğe ihtiyaç duyacağını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bayraktar Arap Devletleri ile İş Birliğini Güçlendirmek İstiyor

Bakan Bayraktar Arap Devletleri ile İş Birliğini Güçlendirmek İstiyor