CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya’dan Domates Üreticileri İçin Çağrı: “Çiftçimiz Üretmezse Bu Ülke Kaybeder”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'nın Aksu ve Serik ilçelerinde domates üreticilerini seralarında ziyaret etti. Üreticilerin yaşadığı zorlukları yerinde gözlemleyen Kaya, hem çiftçilerin hem de tarım sektörünün karşı karşıya olduğu krizle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’na acil çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çiftçilerin büyük fedakârlıklarla üretim yaptığını ancak bu emeğin karşılığını alamadığını vurgulayan Kaya, şu ifadeleri kullandı:

Bugün Aksu ve Serik ilçelerimizdeki domates üreten çiftçilerimizi seralarında ziyaret ettim. 

Binbir emekle üretiyorlar ama emeklerinin karşılığını ne yazık ki alamıyorlar. Buradaki teyzemiz diyor ki; “Kendim ve çocuklarımla birlikte çalışmama rağmen yine de bizi kurtarmıyor!”

Lavrov Antalya’dan Seslendi: “Avrasya Birliği Şart” Lavrov Antalya’dan Seslendi: “Avrasya Birliği Şart”

Bir kilo domatesin maliyeti 18 - 20 TL arasında ama üreticiden alım fiyatı sadece 8-15 TL arasında değişiyor bugünlerde. 

Tüm maliyetler %100 artmışken satış fiyatlara hala 3 yıl öncesiyle aynı durumda. Çiftçilerimiz zarar ediyor, çaresiz kalmış durumdalar. Üstelik daha geçen hafta tarımsal sulama elektriğine %12,5 zam yapıldı. Yani çiftçimizin sırtına bir yük daha bindirildi. 

Tarım ve Orman Bakanı’na çağrıda bulunuyorum: Gelin bu seraları görün, üreticiyi görün, bir dinleyin. Teşvik mi verirsiniz, taban fiyat mı belirlersiniz bilemiyorum ama bu ürünler tarlada kalmamalı. 

Unutmayın ki, bugün destek verilmezse yarın bu seralarda üretici kalmayacak. Çiftçimiz üretmezse bu ülke kaybeder.

Kaynak: haber merkezi