Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş İstanbul Fatih'te Sahte Ürün Operasyonu: 500 Milyon Lira Değerinde Malzeme Ele Geçirildi

İstanbul Fatih'te Sahte Ürün Operasyonu: 500 Milyon Lira Değerinde Malzeme Ele Geçirildi

Fatih'te düzenlenen operasyonda, dünyaca ünlü markaların sahte ürünlerini piyasaya sürmeye hazırlanan 5 kişi yakalandı. Ele geçirilen sahte ürünlerin piyasa değeri 500 milyon lira.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Fatih'te Sahte Ürün Operasyonu: 500 Milyon Lira Değerinde Malzeme Ele Geçirildi
KAYNAK: İHA

İstanbul'un Fatih ilçesinde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonda, dünyaca ünlü markaların adını taşıyan sahte ürünler ele geçirildi. Operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon lira olan çanta, kol saati, ayakkabı, cüzdan, kemer ve gözlükten oluşan 10 bin 103 ürün ele geçirilirken, 5 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçunun önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik başlattığı çalışmada önemli bir başarıya imza attı. Yaz mevsimi ve turizm sezonunda Türkiye'ye kaçak yollarla sokulduğu tespit edilen yüklü miktarda güneş gözlüğü, kol saati, ayakkabı, cüzdan, kemer gibi ürünlerin piyasaya sürüleceği bilgisi alındı.

10 bin 103 ürün ele geçirildi

Teknik ve fiziki takip sonucu, kaçak ürünlerin Fatih'te 6 satış ofisi ve 6 depoda saklandığı bilgisine ulaşan polis ekipleri, 24 Temmuz Çarşamba günü düğmeye bastı. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, 5 şüpheli gözaltına alındı. Dünyaca ünlü markaların adını taşıyan ve gümrük kaçağı ya da sahte olduğu değerlendirilen 10 bin 103 ürün ele geçirildi.

Piyasa değeri 500 milyon lira

Yakalanan ürünlerin sahte olup olmadığı yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacak. Ürünlerin piyasa değeri yaklaşık 500 milyon lira olarak açıklandı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Kaçak Ürünlerin Piyasaya Sürülmesi Engellendi

Operasyonla ilgili açıklama yapan yetkililer, sahte ve kaçak ürünlerin piyasaya sürülmesinin büyük bir ekonomik zarara yol açabileceğini belirtti. Bu tür operasyonların devam edeceğini ve sahtecilikle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeşil Dönüşüm Destek Programı başlıyor

Yeşil Dönüşüm Destek Programı başlıyor