Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya’daki Albinizmli Hayvanlar Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu!

Antalya’daki Albinizmli Hayvanlar Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu!

Antalya’daki doğal yaşam parkı ve çiftlik, albinizmli hayvanlarıyla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’daki Albinizmli Hayvanlar Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu!
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya’daki doğal yaşam parkı ve çiftlik, albinizmli hayvanlarıyla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Bu hayvanlar, türlerine göre farklı olarak beyaz ten renkleriyle hemen fark ediliyor.

Albinizm Farkındalık Günü ve Albinizmli Hayvanlar

Her yıl 13 Haziran, “Albinizm Farkındalık Günü” olarak kutlanıyor. Albinizm, saçta, deride ve gözlerde “melanin” pigmentinin eksikliğinden kaynaklanan nadir görülen bir durum. Bu durum, insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da görülüyor. Albinizmli hayvanların ten, kıl, kaş ve kirpikleri beyazdır ve bu özellikleriyle hemen göze çarparlar.

Antalya Doğal Yaşam Parkı’ndaki Albinizmli Hayvanlar

Antalya Doğal Yaşam Parkı’nda yaşayan 3 piton, bazı alageyikler ve Türkiye Binicilik Federasyonuna bağlı "at oteli"nde bulunan “Bulut” adlı at, albino hayvanlar arasında yer alıyor. Bu hayvanlar, türlerine göre beyaz ten renkleriyle ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Ziyaretçiler, bu hayvanlarla zaman geçiriyor, fotoğraflarını çekiyor ve uzun süre yanlarından ayrılmıyorlar.

Albinizmli Hayvanların Yaşam Koşulları

Antalya Doğal Yaşam Parkı Müdürü Aygül Arsun, parkta 127 türden yaklaşık 1400 hayvanın yaşadığını belirtiyor. Arsun, ziyaretçilerin albinizmli 3 piton ve alageyiklerin yanı sıra genetik mutasyon sonucu ten rengi beyaza dönen tavus kuşlarını çok sevdiğini söylüyor. Arsun, albinizmli hayvanlardan zaman zaman yavru da aldıklarını ve bu hayvanların güneşe hassas oldukları için yaşadıkları alanlarda bolca gölgelikli özel yaşam alanları olduğunu belirtiyor.

“Bulut” Adlı Albinizmli At, Turistlerin Gözdesi

Döşemealtı ilçesinde hizmet veren "At Oteli"nin işletmecisi Gül Uysal, otelde 46 atın bulunduğunu ve albinizmli Bulut’un bu atlar arasında en özel at olduğunu ifade ediyor. Uysal, Bulut’un 10 yaşında ve çok insan canlısı olduğunu, kirpiklerinin bile beyaz olduğunu ve turistlerin gözdesi olduğunu belirtiyor. Uysal, sadece Bulut’u görmek ve sevmek için sürekli işletmelerine gelen ziyaretçiler olduğunu ve albinizmli atın sıcağa ve güneşe karşı hassasiyetine duyarlı bir şekilde yaşam koşulları oluşturduklarını kaydediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mısır'ın en küçük hacı adayı vefat etti

Mısır'ın en küçük hacı adayı vefat etti