Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Galeriler Adana Adana'da aşırı sıcaklar soğuk baklava talebini patlattı! Soğuk baklava nasıl tüketilmeli?

Adana'da aşırı sıcaklar soğuk baklava talebini patlattı! Soğuk baklava nasıl tüketilmeli?

Adana'da yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte tatlı ustalarının hazırladığı 'soğuk baklava'ya olan talep yükseldi. Tatlı ustaları, soğuk baklavanın taze tüketilmesi gerektiğini ve dışarıda bırakılmamasını öneriyor.

Adana'da aşırı sıcaklar soğuk baklava talebini patlattı! Soğuk baklava nasıl tüketilmeli? 1
/ 5
Türkiye'nin en sıcak şehirlerinden biri olan Adana, yaz aylarında 35 dereceyi aşan sıcaklıklarla mücadele ediyor. Nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık 50 dereceyi buluyor. Bu nedenle, Adanalılar yemek yerken dahi serinleten lezzetler arayışında. Adana'da uzun yıllardır hizmet veren Tatlıcı Köse'de soğuk baklava satışları, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte büyük bir artış gösterdi.
Adana'da aşırı sıcaklar soğuk baklava talebini patlattı! Soğuk baklava nasıl tüketilmeli? 2
/ 5
Tatlı ustası Muhammet Karahan, yaptığı açıklamada, 'Bölgesel olarak çok sıcak havalar yaşadığımızdan dolayı müşterilerin şu anki talepleri daha serin lezzetler yönünde. Dondurma ve soğuk baklava gibi tatlılar, en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Soğuk baklava, özellikle sattığımız ilk beş ürün arasına hızlı bir şekilde girdi. Adana genelinde yoğun bir talep var, insanlar sıcaktan kaçmak ve serinlemek için alternatif çözümler arıyor. Biz de bu talebi karşılamak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz' dedi.
Adana'da aşırı sıcaklar soğuk baklava talebini patlattı! Soğuk baklava nasıl tüketilmeli? 3
/ 5
Muhammet Karahan, soğuk baklava yapımının zahmetli olduğunu belirterek, 'Şerbetli tatlılar yaz aylarında daha az tüketiliyor. Soğuk baklava ise alternatif olarak çok fazla tüketiliyor. Soğuk baklava, sıcak havalarda dondurmamıza bir alternatif oldu. Normal baklavaya göre soğuk baklava biraz daha zahmetli. Dinlendirilmesi gerekiyor. Klasik baklavalarda ateşten çıktıktan sonra hemen şerbet verilebilir, fakat soğuk baklavanın 24 saat dinlenmesi gerekiyor' ifadelerini kullandı.
Adana'da aşırı sıcaklar soğuk baklava talebini patlattı! Soğuk baklava nasıl tüketilmeli? 4
/ 5
Soğuk baklavanın tüketimi sırasında dikkat edilmesi gerekenleri de açıklayan Karahan, 'Paket servis veya dükkanda servis olsun, müşterileri soğuk yemeleri konusunda, dışarıda bekletmemeleri konusunda uyarıyoruz. Süt hassasiyeti olanlar dikkat etmeli, onun dışında aldıkları firmalara ve nasıl üretildiğine dikkat etmeliler. Bu sıcak havalarda ertesi güne kalan soğuk baklavalarda ciddi sıkıntılar olabilir' diye konuştu.
Adana'da aşırı sıcaklar soğuk baklava talebini patlattı! Soğuk baklava nasıl tüketilmeli? 5
/ 5
Müşteri Burak Gedik ise soğuk baklavayı severek tükettiğini belirterek, 'Dışarısı çok sıcak olduğu için soğuk baklava ile adeta serinliyoruz. Yaz aylarında sıcak, şerbetli tatlılar yerine soğuk baklava ve dondurma gibi alternatiflere yöneliyoruz. Hem tatlıdan vazgeçemiyorum hem de sıcağa dayanamayınca böyle bir çözüm bulduk' şeklinde konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BİM'de Ağustos Ayının İlk İndirimli Ürünleri! İşte BİM Aktüel Ürünleri

BİM'de Ağustos Ayının İlk İndirimli Ürünleri! İşte BİM Aktüel Ürünleri