Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Yerel Denizlerde korkutan sıcaklık artışı! Akdeniz ve Ege'de balıklar büyük tehlikede

Denizlerde korkutan sıcaklık artışı! Akdeniz ve Ege'de balıklar büyük tehlikede

İklim değişikliği sonucu Akdeniz ve Ege’de deniz suyu sıcaklığı her yıl 5 metre derinliğe indikçe artıyor.

Denizlerde korkutan sıcaklık artışı! Akdeniz ve Ege'de balıklar büyük tehlikede 1
/ 7
Son yıllarda tüm dünyada etkisini artıran iklim değişikliği, Akdeniz ve Ege bölgelerinde deniz suyu sıcaklığının her yıl 5 metre derinliğe indikçe arttığını ortaya koyuyor. Bu durum sadece deniz ekosistemini değil, aynı zamanda karasal iklimi de ciddi bir tehdit altına sokuyor.
Denizlerde korkutan sıcaklık artışı! Akdeniz ve Ege'de balıklar büyük tehlikede 2
/ 7
Deniz suyu sıcaklığındaki artışın bir sonucu olarak kaçamayan ve soğuk suda yaşayan canlılar, özellikle sünger ve mercan gibi türler, her geçen yıl küçülmeye, stres yaşamaya ve nihayetinde kaybolmaya başlıyor.
Denizlerde korkutan sıcaklık artışı! Akdeniz ve Ege'de balıklar büyük tehlikede 3
/ 7
Akdeniz'de tropikal iklim kuşağına geçiş göstermesiyle birlikte, 2018'de dünyanın en büyük midyesi olan ve boyu bir metreyi aşan Pina midyesi neslinin yok olduğu belirtiliyor.
Denizlerde korkutan sıcaklık artışı! Akdeniz ve Ege'de balıklar büyük tehlikede 4
/ 7
2030 yılına kadar devam edecek iklim değişikliği sonucunda, Akdeniz'de yaşayan balık türlerinin yüzde 30'unun Kızıldeniz'de yaşayan istilacı türlerden oluşması öngörülüyor. Akdeniz Koruma Derneği Başkanı Zafer Kızılkaya, yaptığı açıklamada, her 5 metrede bir su sıcaklığını ölçtüklerini ve her yıl bu verilerin ısındığını gördüklerini belirterek, özellikle 2023 yazının, 2022 yazından 4 derece daha sıcak geçtiğini vurguladı.
Denizlerde korkutan sıcaklık artışı! Akdeniz ve Ege'de balıklar büyük tehlikede 5
/ 7
Deniz suyu sıcaklığındaki artışın etkileri, sadece balıkları değil, aynı zamanda denizlerdeki canlıların sağlığını da olumsuz yönde etkiliyor. Kızılkaya, tropikal hastalıkların Akdeniz'de yaşayan canlıları olumsuz etkileyeceğini ve bu hastalıkların sebep olduğu kayıpların hala belirsiz olduğunu ifade etti.
Denizlerde korkutan sıcaklık artışı! Akdeniz ve Ege'de balıklar büyük tehlikede 6
/ 7
Akdeniz Koruma Derneği Başkanı, '2030 yılına kadar denizlerdeki balıkların yüzde 30'u tropikal iklim balığı olacak' diyerek, iklim değişikliğinin sadece karada değil, denizlerde de ciddi etkiler yaratacağını sözlerine ekledi.
Denizlerde korkutan sıcaklık artışı! Akdeniz ve Ege'de balıklar büyük tehlikede 7
/ 7
Gökova Körfezi'nde uygulanan balıkçılığa kapalı korunan alanlarda yapılan incelemeler, Kızıldeniz kökenli istilacı balıkların yüzde 15 daha az olduğunu gösterdi. Bu nedenle, denizlerde balıkçılığa kapalı korunan alanların arttırılması gerektiği vurgulanarak, önümüzdeki 10 yıl içinde bu etkilere karşı tedbirler alınması gerektiği belirtildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
20 günde 2 köpek balığı kıyıya vurdu! Mersin kıyılarında neler oluyor?

20 günde 2 köpek balığı kıyıya vurdu! Mersin kıyılarında neler oluyor?