Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Yeni yıl ‘Fındıkkıran’ balesiyle başlıyor

Yeni yıl ‘Fındıkkıran’ balesiyle başlıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2019’un ilk ayında zengin bir program ile perdelerini açacak. Opera, operet, müzikal, bale ve konser olmak üzere toplam 10 temsil ile izleyici karşısına çıkacak olan Antalya DOB’da provalar devam etmekte.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni yıl ‘Fındıkkıran’ balesiyle başlıyor

İLK TEMSİL “FINDIKKIRAN” BALESİ

 Yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşmiş ve dünyaca ünlü bale toplulukları tarafından yeni yıl öncesi sahnelenen “Fındıkkıran” balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından bu sezon son kez 5 Ocak Cumartesi saat: 15.00 ve 8 Ocak Salı saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Çaykovski’nin bestelediği son bale olan eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan’a ait.

 “TÜRKÜYEM” İLE ANADOLU’YA YOLCULUK

 Antalya Devlet Opera ve Balesi’nden verilen bilgiye göre, Erdal Tuğcular’ın türkü düzenlemelerini ve kompozisyonunu yaptığı ve Fatih Şanal’ın sahneye koyduğu “Türküyem” müzikali 10 Ocak ve 24 Ocak Perşembe saat: 20.00’de Antalyalı sanatseverler ile buluşacak.

 BÜYÜK İLGİ GÖREN “İSTANBULNAME” OPERETİ TEKRAR SAHNEDE
Bestesi Turgay Erdener’e, metni ise Eylül ayında kaybettiğimiz usta tiyatrosu Ferdi Merter’e ait olan “İstanbulname” opereti 12 Ocak Cumartesi ve 29 Ocak Salı saat: 20.00’de tekrar sahnelenecek. Orkestra şefliğini Ömer Yöndem’in üstlendiği ve bu sezonun beğenilen eserleri arasında yer alan opereti Mehmet Yılmaz sahneye koydu.

 
ANTALYA DOB MÜZE KONSERLERİNE DEVAM EDİYOR

 Antalya DOB, 2018-2019 sanat sezonunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile gerçekleştirdiği Antalya Müzesi’ndeki konserlere 16 Ocak Çarşamba saat: 14.00’te “Seslerin Büyüsü” konseri ile devam ediyor.

 

BALENİN YILDIZLARI ANTALYA’DA

 Antalya Devlet Opera ve Balesi 19 Ocak Cumartesi saat: 20.00’de Antalyalı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. “Balenin Yıldızları Gala Gecesi”nde Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları bale repertuvarının en seçkin eserlerinden sevilen ve ünlü bölümleri sahneye taşıyacak. Gecede ayrıca Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu Rondo Ala Turka eserinden bir bölüm ile sahne alacak. İki perde olarak sahnelenecek bu muhteşem gecede yer alacak eserler: Notre Dame’ın Kamburu, Giselle, Fındıkkıran, Kuğu Gölü, La Corsaire, Romeo ve Juliet, Don Kişot ve Danzon.

 2018’İN SON PRÖMİYERİ “ÇARDAŞ PRENSESİ” OCAK AYINDA TEKRAR SAHNEDE
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Aralık ayında sezon prömiyerini gerçekleştirdiği ve yoğun ilgi gören “Çardaş Prensesi” operetini 22 Ocak Salı saat: 20.00’de tekrar sahneleyecek. Neşeli ve melankolik karakterleriyle seçkinleşmiş operet repertuvarının başarılı örneklerinden biri olan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu.

 
OCAK AYINDA “CARMEN” İÇİNİZİ ISITACAK

Antalya DOB Bizet’in dünyaca ünlü “Carmen” operasını 26 Ocak Cumartesi saat: 20.00’de sanatseverler ile buluşturacak. Evin Atik tarafından sahneye koyulan eser, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun, Carmen adında bir çingene kızına olan ihtiraslı aşkını anlatıyor.(Haber Merkezi)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özel çocuklar yeni yılı kutladı

Özel çocuklar yeni yılı kutladı