Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Sigara bağımlılığı yalnızlık riskini yükseltiyor

Sigara bağımlılığı yalnızlık riskini yükseltiyor

Sigara içenlerin sosyal ilişkileri azalıyor, sigara içmeyenlere göre daha az meşgul ve daha yalnız hissediyorlar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sigara bağımlılığı yalnızlık riskini yükseltiyor
KAYNAK: Haber Merkezi

İngiltere'nin önde gelen kurumlarından Imperial College London ve UCL tarafından yürütülen bir araştırma, sigara içen bireylerin yaşlandıkça sosyal izolasyon ve yalnızlık yaşama olasılıklarının, sigara içmeyenlere kıyasla daha yüksek olduğunu öne sürdü. Bu çalışma, önceki araştırmalardan farklı olarak, sigara içmenin sadece izolasyon ve yalnızlıkla ilişkilendirilmediğini, aynı zamanda sigara içmenin bu olguları artırıcı bir etki yarattığını ortaya koydu.

Araştırmacılar, sigara içen bireylerin zaman içinde sosyal ilişkilerinin azaldığını, sigara içmeyenlere göre daha az meşgul olduklarını ve daha yalnız kaldıklarını belirledi. Imperial Ulusal Kalp ve Akciğer Enstitüsü'nden Dr. Keir Philip, çalışmanın, sigara içmenin sadece fiziksel sağlık üzerinde değil, aynı zamanda psikolojik ve sosyal sağlık üzerinde de olumsuz etkileri olduğunu gösterdiğini ifade etti. Dr. Philip, sigara içenlerin zamanla sosyal izolasyona ve yalnızlığa sürüklendiğini, bu durumun bir kısır döngü oluşturduğunu vurgulayarak, sigara içmenin sosyal etkileşimi azalttığını ve yalnızlığı artırdığını belirtti.

Sigara-4

Çalışma, İngiltere'de 50 yaş ve üzeri 8,780 katılımcı üzerinde gerçekleştirildi ve İngiliz Boylamsal Yaşlanma Çalışması'ndan elde edilen verilerle desteklendi. Araştırmacılar, sigara içenlerin sigara içmeyenlere kıyasla daha yalnız ve sosyal olarak izole olma olasılıklarının, aile ve arkadaşlarla daha az etkileşime girmeleri, topluluk etkinliklerine daha az katılmaları gibi faktörlere bağlı olarak arttığını belirledi.

Ayrıca, sigara içmenin sosyal temasta belirgin azalmalara, sosyal kopukluğun artmasına ve zaman içinde yalnızlığın artışına neden olduğu gözlemlendi. Bu sonuçlar, yaş, cinsiyet ve sosyoekonomik durum gibi değişkenler dikkate alındığında bile geçerli oldu. Araştırmacılar, bu bulguların sigarayı bırakma konusunda yeni bir motivasyon kaynağı olabileceğini umduklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İŞKUR yüzlerce personeli istihdam edecek

İŞKUR yüzlerce personeli istihdam edecek