Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Sağlıkta şiddet kınandı

Sağlıkta şiddet kınandı

Türk Tabipleri Birliği, sağlıkta şiddete karşı eylem programı başlatıyor. Eylem kapsamında yasa çıkıncaya kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 7 gün sürecek nöbet eylemleri yapılacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlıkta şiddet kınandı


Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odası, psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman'ın İstanbul'da çalıştığı hastanede, hastası tarafından öldürmesine tepki göstermek ve sağlık çalışanlarına şiddeti kınamak için Türkiye genelinde ortak bir basın açıklaması düzenledi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tabip Odası Antalya Şube Başkanı Nursel Şahin, sağlıkta şiddete karşı çözüm önerilerini sağlıkta şiddet yasasının getirilmesini meclise sunacaklarını söyledi. Şahin, 17 Ekim’de Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin meclise giderek siyasi partilerin temsilcileriyle görüşerek bir çözüm arama yolu aradığını belirterek, “Konsey sadece Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile görüşebildi’. İktidarı paylaşan iki partiden de yanıt alınamadı. Yine Sağlık Bakanından da yanıt alamadı. 17 Ekim’de bütün Tabip Odaları başkanları ile birlikte meclise gideceğiz. Bir an önce sağlıkta ki bu şiddete karşı çözüm önerilerini birlikte geliştirmeyi ve düzenlemeleri yapmak konusunda uyarılarımızı ve yardım tekliflerini göstereceğiz” dedi.

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Tabip Odası Sekreteri Naci İşoğlu ise, “Yasa tasarısının çıkması için daha kaç meslektaşımızı kaybetmemiz gerekiyor” diyerek konuşmasına başladı. İşoğlu, şöyle konuştu:“2005 yılında İstanbul’da Prof. Dr. Göksel Kalaycıoğlu Hocamızın öldürülmesiyle 2012’de Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesiyle mızrak çuvala sığmaz hale geldi ve sağlıkta şiddet dün Dr. Fikret Hacıosman’a kadar sürdü ama artık son demeliyiz. Sağlıkta dönüşüm programından vazgeçin. Sağlık çalışanlarına yönelik hürmetsiz, itibarsızlaştırıcı, hekim ve hastayı karşı karşıya getirici söylemlerden vazgeçin.”

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI NÖBETİ

 Şimdiye kadar sağlıkta şiddet gören ve bunun sonucu hayatını kaybeden bütün doktorlara borçlu olunduğunun altını çizen altını çizen İşoğlu, “Bugünden itibaren sağlıkta şiddete karşı eylem programı başlatıyoruz. Bu doğrultuda 10 Ekim2018’den itibaren 7 gün sürecek ‘sağlıkta şiddet yasasını istiyorum’ temalı nöbet eylemlerini tüm Türkiye çapında 18:00-20:00 saatleri arasında başlatıyoruz. Antalya’da Attalos heykeli önünde en geniş katılımlarla gerçekleştireceğiz; ta ki sağlıkta şiddet yasası çıkarılıncaya ve sağlık alanında ki şiddet önleninceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklamasına Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Cemal Aybar, Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Antalya Aile Hekimleri Odası (ANTAHED) ve çok sayıda sağlık çalışanları katıldı. Senem KÖR

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meme kanserinde ürküten rakamlar

Meme kanserinde ürküten rakamlar