Pisi pisi nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kedi dili bisküvi
Vişne sosu için;
- 2 Yemek kaşığı şeker
- 1/2 Su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı vişne
Krokan için;
- 2 yemek kaşığı fındık
- 1 su bardağı şeker
Üzeri için;
Antep Fıstığı
Yapılışı:
- Öncelikle muhallebi ile başlayalım.
- Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştıralım .
- Ardından ocağa alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Fokurdayıp kıvam alınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyelim.
- Bu sırada borcama süte batırıp ıslattığımız kedi dillerini sıkı sıkı dizelim.
- Dizme işlemi bitince hazırlamış olduğumuz muhallebiyi üzerine döküp yayalım.
- Tatlımız kenarda soğukken vişne sosunu hazırlayalım.
- Sos için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp karıştıralım.
- Ocağın altını açalım sos kıvam alana kadar karıştırıp kaynatalım.
- Ardından muhallebinin üstüne sosu dökelim, ılıyınca buzdolabına kaldıralım
Pisi pisi tatlısı servise hazırdır. Afiyet olsun!