Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Meteoroloji Uyardı: Marmaris'te Şiddetli Yağış Sonrası Sel Riski!

Meteoroloji Uyardı: Marmaris'te Şiddetli Yağış Sonrası Sel Riski!

Marmaris'te etkili olan güz yağmurları, yer yer olumsuzluklara neden oldu. Meteoroloji uyarıda bulunurken, yağış miktarı 62,7 kilograma ulaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Meteoroloji Uyardı: Marmaris'te Şiddetli Yağış Sonrası Sel Riski!
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, son yılların en sıcak ve kurak yaz mevsiminin ardından etkili olan güz yağmurları, ilçede yer yer olumsuzluklara yol açtı. Dün gece 23:45'te başlayan sağanak yağış ve gök gürültülü yağışlar, sabah saatlerine kadar devam etti. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Kıyı Ege Bölgesi için sağanak yağışlar ve olası su taşkınları ile sel riskine karşı uyarılarda bulunmuştu.

Saat 10:00 itibarıyla Marmaris'te metrekareye düşen yağış miktarının 62,7 kilograma ulaştığı bildirildi. Yağışlar, turizm sezonunun devam ettiği Marmaris'te gece yarısından itibaren şiddetini artırarak sağanak hale dönüştü. Öğleden sonra bulut geçişleri ile başlayan yağışlar, gece boyunca etkisini sürdürdü.

Kırsal ve Merkezde Durum Kontrol Altında

Marmaris'in kırsal mahallelerinde ve ilçe merkezinde yağışlardan dolayı herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, köylerde bazı ara yollarda dağdan kopan kaya parçaları nedeniyle tıkanıklıklar meydana geldi. Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, yağışlar sebebiyle yaşanan olumsuz bir durum olmadığını ve tüm ekiplerin kritik noktalarda teyakkuz halinde olduğunu açıkladı. Ayrıca Marmaris Belediyesi temizlik ekipleri, sokaklarda oluşabilecek tıkanıklıklara karşı önlemler aldı.

Meteoroloji Uyarıda Bulundu

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, yağışların yarına kadar ara ara devam edeceğini ve vatandaşların olası sel ve su taşkınlarına karşı dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

Alanya’da Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti